ZAVRŠENA ISTRAGA U SPLITU: Znaju se detalji, ubijeni imao drogu! Protiv TROSTUKOG UBICE podneta prijava VIDEO
Foto: Profimedia, Facebook Printscreen

sve je gotovo

ZAVRŠENA ISTRAGA U SPLITU: Znaju se detalji, ubijeni imao drogu! Protiv TROSTUKOG UBICE podneta prijava VIDEO

Hrvatska -

Saopštenjem za javnost vezano za subotnje trostruko ubistvo u Splitu oglasila se PU splitsko-dalmatinska.

Pronađena droga u stanu jednog od ubijenih

U splitskoj policiji ističu da je u nedelju poslepodne, za vreme pretrage, pronašla 135 grama kokaina u stanu jednog od ubijenih mladića. Oko 18 sati pronađena je i automatska puška u kontejneru na adresi Nazorov put ispod Marjana.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Županijskim državnim tužilaštvom u Splitu dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog dela teško ubistvo na štetu tri osobe i kaznenog dela dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom na štetu četiri osobe.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnji hrvatski državljanin juče 11. januara 2020.godine oko 15.35 sati u Splitu, u ulici Šperun, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema 38-godišnjaku i 25-godišnjaku koji su se nalazili na motociklu, usled čega je 25-godišnjak zadobio povrede od kojih preminuo na mestu događaja, a 38-godišnjak je zadobio povrede od kojih je naknadno preminuo u bolnici.

foto: Printscreen/YouTube

Dalje, u 15.40 sati osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je u Radmilovićevoj ulici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u smeru 25-godišnjaka koji se nalazio na motociklu. Od zadobijenih povreda 25-godišnjak je preminuo na mestu događaja.

Takođe usled nekontrolisane upotrebe vatrenog oružja u Radmilovićevoj ulici oštećeno je lično vozilo u kojem su se nalazile tri osobe, i oštećena su dvorišna drvena vrata u Jerinoj ulici.

Na mestima događaja obavljeni su uviđaji kojim je rukovodio zamenik Županijskog državnog tužioca u Splitu.

foto: Facebook Printscreen

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage terena što je rezultiralo da je danas tokom dana pronađeno sredstvo izvršenja kaznenih dela.

Takođe, u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su na osnovu naloga obavili pretrage doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja danas tokom dana 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Za ubojicom tragalo 150 policajaca

Inače, nakon trostrukog ubistva, osumnjičeni za ubistvo je uspeo da se presvuče i da odbaci automatsku pušku, ali policija ju je u nedelju uveče pronašla nedaleko od mesta masakra. U potragu za njim bilo je uključeno 150 pripadnika kriminalističke, saobraćajne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhapšen je za 2 sata i 45 minuta od ubistva u kafiću na Skalicama.

(Kurir.rs/Dalmacijadanas.hr, Foto: ProfimediaPrintscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track