TROSTRUKOG UBICU IZ SPLITA ŠALJU NA PSIHIJATRIJU: Filip je bio rastrojen, nije bio u stanju da odgovara na pitanja!
Foto: Facebook Printscreen

REŠETAO LJUDE NA ULICI

TROSTRUKOG UBICU IZ SPLITA ŠALJU NA PSIHIJATRIJU: Filip je bio rastrojen, nije bio u stanju da odgovara na pitanja!

Hrvatska -

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju da iznese obranu pred Županijskom državnim tužilaštvom u Splitu. On je proglašen nesposobnim i biće poslat na psihijatrijsko odeljenje zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako list nezvanično saznaje, Zavadlav je bio potpuno rastrojen, i nije bio u stanju da odgovara na pitanja.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, kada je tužilac Žarko Štrbac video kakva je situacija pozvao je stalnu sudsku veštakinju psihijatra Dolores Britvić. Nakon razgovora s mladićem procenjeno je da nije sposoban da da iskaz, te da nije u stanju da racionalno shvata situaciju i komunicira s okolinom.

Za danas popodne zakazano je ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Rešetao ljude usred bela dana

Podsetimo, Zavadlav se sumnjiči da je u subotu oko 15.35 časova u Splitu upucao tri osobe. Dve su preminule na licu mesta, dok je treća podlegla povredama u bolnici.

On je, obučen u crno, iz kalašnjikova pucao na dve lokacije u gradu.

Presvukao se i bacio pušku

Osumnjičeni Zavadlav je nakon trostrukog ubistva uspeo da se presvuče i baci automatsku pušku, ali ju je policija sinoć pronašla nedaleko od mesta masakra. U potragu za njim bilo je angažovano 150 pripadnika temeljne, saobraćajne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhapšen je za 2 sata i 45 minuta u jednom kafiću na Skalicama.

Policija je u nedelju, iznoseći detalje tog slučaja, odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih grupa te izvestila kako se trenutno na kriminalističkom istraživanju nalaze tri osobe koje ne dovode u direktnu vezu s izvršenjem tog krivičnog dela, ali drže da imaju veze s ubistvom.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Facebook Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track