TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA U IZOLACIJI: Filip čeka na psihijatrijsko lečenje, majka kaže da se boji za njega! FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

svirep zločin

TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA U IZOLACIJI: Filip čeka na psihijatrijsko lečenje, majka kaže da se boji za njega! FOTO, VIDEO

Hrvatska -

Trostruki ubica iz Splita Filip Zavadlav (25) smešten je u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu i čeka na psihijatrijsko veštačenje.

"Odrekao sam se prava na žalbu na rešenje o sprovođenju istrage i žalbe na rešenje o određivanju istražnog zatvora. To sam učinio kako se postupak ne bi stopirao i kako bi se što pre odredilo psihijatrijsko veštačenje mog klijenta. Rešenje o istrazi postalo je pravosnažno i sad nema prepreke da se odmah izda nalog za njegovim psihijatrijskim veštačenjem", objasnio je advokat Branko Šerić.

Takođe, dok rešenje o sprovođenju istrage ne postane pravosnažno, sudija istrage ne može da krene s ispitivanjem svedoka. Zavadlav je, podsećamo, u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti krivičnog dela. Ova druga tačka izuzetno se retko određuje.

Kako su posete zatvorskoj bolnici dozvoljene ponedeljkom i sredom, advokat Zavadlava ne može da poseti pre ponedeljka. Mladić, koji je u subotu rafalima iz automatske puške pokosio trojicu usred dana u centru Splita, nalazi se, kako prenose hrvatski mediji, u svojevrsnoj izolaciji.

Naime, sam je u ćeliji i sam ide u šetnju. Obezbeđenje je tako organizovano kako mu niko ne bi prišao niti sme da kontaktira s drugim pritvorenicima i(li) zatvorenicima. Odgovorni žele da eliminišu mogućnost bilo kakvih incidenata u kojima bi Zavadlav bio meta ili, možda, nekoga napao. Vrlo verovatno se nalazi i pod posebnim merama opreza. To znači da ga pravosudni policajci drže na oku i proveravaju kako je i šta radi u ćeliji češće nego što je inače uobičajeno kako ne bi uspeo sebi da naudi.

Majka kaže da je u strahu za Filipa

"Bojim se za njega, bojala sam se i pre nego se dogodila tragedija", kaže za 24sata.hr Etel Zavadlav, majka trostrukog ubice. Ona je sada u inostranstvu i, kako kaže, teško joj je da razgovara bez konzultacija s advokatom.

Ona nije želela da odgovara na pitanja o detinjstvu i odrastanju svojih sinova, kao ni o navodima o njihovom zlostavljanju. Nije spominjala ni svoj navodni boravak u zatvoru.

"Odgovorim li na ostala pitanja, to će omesti i istragu i odbranu. Samo još imam da dodam ovima koji me osuđuju, da nisu stvari uvek onakve kako izgledaju",kazala je Etel.

Ona dodaje da ju je strah za sina koji se našao okružen svetom droge.

"Bojim se za Filipa, bojala sam se i pre nego se dogodila tragedija. Činio je sve što je mogao, kao i ja, da se makne iz zlog društva. Do sad nije dalo rezultata, i evo - dogodila se tragedija", kaže Etel koja je i sama prošla kroz pakao narkotika.

Žao joj ubijenih

"Imala sam problem sa zavisnošću, ali sam nekoliko godina provela u komuni i uspešno sam rehabilitovana. Tamo sam upoznala istinu o evanđelju Isusa Hrista, i otad sam čista. Uprkos mnogim naporima da uspostavim miran život za moje sinove i sebe daleko od Splita, a stvarno sam se trudila - to mi nije pošlo za rukom", rekla je Etel koja je izjavila saučešće porodicama ubijenih.

"Ja sam, naravno, uz mog sina, koji je strašno zlo počinio u rastrojstvu, ali uopšte mi nije drago kad se pljuje po pokojnim momcima. Čitam hrpu takvih gnusnih komentara, u stilu - neka ga, to je i zaslužio, smeće... Shvatate li koliko je to odvratno? Meni ih je žao, i Marina, i Jure, i drugog Marina kojeg nisam poznavala. Žao mi je i njihovih najbližih. Što god oni, ili vi svi, o meni mislili sad, žao mi ih je. I oni su nečiji sinovi i braća. Moja bol nije manja nego njihovih roditelja, verujte mi", tvrdi majka ubice.

Ona je zamolila porodice da oproste njenom sinu.

"On je to učinio pomućene pameti. Stvarno bih rado robijala umesto Filipa", poručila je Etel Zavadlav.

foto: Facebook Printscreen

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja