TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA SE POJAVIO PRED SUDOM: Filipa čuvali policajci u pancirima, produžen mu je pritvor!
Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

dokazno ročište

TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA SE POJAVIO PRED SUDOM: Filipa čuvali policajci u pancirima, produžen mu je pritvor!

Hrvatska -

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubistvo u Varošu, juče je doveden iz Zagreba u splitski Županijski sud na dokazno ročište na kojem su se pojavili i njegov otac i brat, javlja Dalmatinski portal. Oni su iskoristili svoju privilegiju i nisu dali iskaz.

Ročište je održano uz velike mere obezbeđenja. Pred kancelarijom sudije Mlađana Prvana stražarili su policajci u pancirima. Filipa Zavadlava pregledala je psihijatar koja je utvrdila da je raspravno sposoban.

Filip Zavadlav nakon hapšenja nije dao obranu jer je utvrđeno da je raspravno nesposoban. Odveli su ga u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a stručnjacima iz Vrapča naloženo je da ga psihijatrijski veštače.

Produžen mu je pritvor

Juče je na sudskom hodniku Filip Zavadlav delovao prilično opušteno, dobio je koji kilogram i nije ostavljao utisak osobe s nekim većim psihičkim tegobama. Sudija Prvan mu je produžio istražni zatvor za još dva meseca.

"Saslušani su otac i brat, nisu dali iskaz. Koristili su pravo nesvedočenja. Nakon toga je održano ročište za produženje istražnog zatvora, produžen mu je za dva meseca. Filip je bio tamo, nije se izjasnio o potrebi produženja istražnog zatvora", rekao je Zavadlavov advokat Branko Šerić.

On je dodao kako se "Filip oseća bolje".

Veštak je procenila da je sposoban za raspravu, potvrdio je Šerić.

"Možemo očekivati rezultate veštačenja", rekao je Šerić.

Zavadlav se sumnjiči da je 11. januara automatskom puškom likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Ispalio je 36 metaka, a nakon masakra snimljen je kako odlazi do kuće Jerka Malvasije. Zavadlav se istog popodneva predao policiji u kafiću udaljenom stotinak metara od sedišta Policijske uprave.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track