Najnovije vesti

KINESKI BROD STIGAO U HRVATSKU: Usidren u Pločama, posada odmah proverena na koronavirus
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

strah od bolesti

KINESKI BROD STIGAO U HRVATSKU: Usidren u Pločama, posada odmah proverena na koronavirus

Hrvatska

Brod kineske kompanije COSCO Shipping, koji je 25. januara iz Kine krenuo ka Hrvatskoj sa čeličnom konstrukcijom za Pelješki most, stigao je danas pred luku Ploče, gde je usidren, a sprovedeni nadzor sanitarne inspekcije pokazao je da posada nema koronavirus, prenosi SeeBiz.

Kineski brod "Da Yu Xia" stigao je pred Luku Ploče jutros oko tri sata, a kako javljaju lokalni mediji, na brodu su samo 22 člana posade bez kineskih radnika, koji bi ostali u Hrvatskoj nakon iskrcaja tereta. Oni će iskrcati 29 čelicnih nosača za Pelješki most i osam dizalica, ukupne težine oko 200 tona.

Lučki kapetan u pločanskoj Luci Joško Nikolić rekao je da je brod prošao kontrolu granične policije i sanitarne inspekcije, nakon cega bi tokom dana trebalo da otplovi do samog gradilišta Pelješkog mosta u Komarni. Nikolić kaže da je brodu odobrena pozicija za iskrcaj specijalnih nosača, što bi moglo da se dogodi veće tokom dana.

"Neće pristajati nigde na obali. Sanitarna inspekcija izdala je potvrdu o zdravstvenoj bezbednosti broda", dodao je Nikolić.

Kineski brod je do dolaska u Luku Ploče već prošao inspekcije u Singapuru i Sueskom kanalu. Montaža čelične konstrukcije Pelješkog mosta trebalo bi da počne u martu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: EPA/ETIENNE LAURENT)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track