Najnovije vesti

POSTUPAK ĆE LAKŠE IĆI PRED DRUGIM SUDOM: Advokat trostrukog ubice iz Splita zatražio da se suđenje premesti
Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

advokat filipa zavadlava

POSTUPAK ĆE LAKŠE IĆI PRED DRUGIM SUDOM: Advokat trostrukog ubice iz Splita zatražio da se suđenje premesti

Hrvatska

Advokat Filipa Zavadlava, Branko Šerić, zatražio je od Vrhovnog suda da se suđenje njegovom klijentu izmesti na neki drugi sud u Hrvatskoj. Smatra da će se suđenje tako lakše odvijati.

"Smatram da se radi o takovom teškom kvalifikovanom krivičnom delu višestrukog ubistva, da je došlo do uznemirenja građana, da će se postupak pred nekim drugim sudom lakše i efikasnije odvijati", rekao je Šerić za RTL.

Za RTL još dodaje kako je već sada, zbog procene bezbednosti optuženog, ali i medijske uključenosti, otežano vođenje krivičnog postupka.

"Moja očekivanja su da bi Vrhovni sud zaista trebao objektivno da oceni sve ove okolnosti, pa čak i ekonomičnost postupka", rekao je. 

Filip Zavadlav je osumnjičen za trostruko ubistvo u Splitu koje se dogodilo sredinom januara.

On se nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu odakle ga voze na ročišta u Split, a predlog za prenošenje nadležnosti došao je krajem prošle nedelje na splitski sud.

"Zatraženo je mišljenje državnog tužioca koji je dao svoje mišljenje i nakon toga će ceo spis biti ponovno poslat u Zagreb kako bi Vrhovni sud odlučio o tom prijedlogu", poručio je Damir Romac, portparol Županijskog suda u Splitu.

No, u DORH-u ne vide razlog za promenom.

"U odnosu na ovaj zahtev Županijsko državno tužilaštvo u Splitu dalo je negativno mišljenje. Činjenica je da Županijsko državno tužilaštvo u Splitu sprovodi istragu do završetka iste bez obzira na to kakvu će odluku o predlogu branioca optuženog doneti Vrhovni sud Republike Hrvatske", poručil isu.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...