ZARAŽENI LEKARI PREĆUTALI DA SU BILI NA SKIJANJU U AUSTRIJI: Neverovatan nemar hrvatskih doktora!
Foto: Beta/Miljenko Klepac

ukupno 65 obolelih

ZARAŽENI LEKARI PREĆUTALI DA SU BILI NA SKIJANJU U AUSTRIJI: Neverovatan nemar hrvatskih doktora!

Hrvatska -

Troje hrvatskih lekara zaraženih korona virusom, uprkos jasnim uputstvima, prećutalo je da je vikend provelo u Austriji i zbog toga će biti sankcionisani, izjavio je prvi čovek klinike Rebro, Ante Ćorušić.

"Biće sankcionisani. Zasad je troje zaraženih, još jedna osoba je pod sumnjom. Tri posto zaposlenih u Rebru je zbog njih u izolaciji, to je 140 ljudi. To se dogodilo zbog neodgovornih", rekao je.

Dodao je da bi svi bili u izolaciji da se znalo da su bili na skijanju u Austriji.

"Epidemiološki monitoring na klinici je završen. Znamo da je virus importovan spolja zbog odlaska na vikend u Austriju koji na vreme nije prijavljen upravi i s kojeg se deo kolega vratio, nastavio da radi i sakrio da su bili u Austriji", rekao je Ćorušić.

Apelovao je na odgovornost građana, na samokontrolu u ponašanju, a ta situacija važi i za lekare.

"Sama činjenica da će to izaći u javnost je već dovoljna sankcija, a biće i druge sankcije. Za sada je važno napomenuti da KBC radi sasvim normalno, imamo dovoljan broj lekara i sestara, ali je važno napomenuti da je 140 zaposlenh, medicinskog osoblja, u samoizolaciji zbog kontakta s tih troje ljudi", kazao je Ćorušić.

Radi se, kazao je, o neodgovornosti troje kolega koji su otišli na vikend, iako su imali jasna uputstva koja su prekršili.

Prethodno su hrvatski mediji javili da su u pitanju su dva lekara sa KBC Zagreb, a treći je je iz Psihijatrijske bolnice Vrapče.

Doktorka iz Dnevne bolnice u Vrapču pozitivna je na koronavirus, potvrdila je direktorka te bolnice Petrana Brečić.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track