Najnovije vesti

OGROMNA PIJAVICA PROTUTNJALA KOD RIJEKE: Bila je visoka oko 500 metara, a harala je 20 minuta (VIDEO)
Foto: Čitalac 24sata.hr

ovako nešto nikad nisu videli

OGROMNA PIJAVICA PROTUTNJALA KOD RIJEKE: Bila je visoka oko 500 metara, a harala je 20 minuta (VIDEO)

Hrvatska

Između Istre i ostrva Cresa u moru se pojavila ogromna pijavica koja je šokirala meštane Kvarnerskog zaliva.

Zaprepašćeni prolaznici kažu da tako nešto nikad nisu videli. Pijavica se pojavila u moru nadomak Rijeke i trajala je ukupnih dvadesetak minuta.

"Izgledalo je zaista strašno i nije mi bilo svejedno... Iako je ponekad znalo biti manjih pijavica, ovako nešto nikada nisam video. Nije se približila obali. Često u tom delu zna da bude manjih brodica, njih je mogla lako da proguta, iako se nadam da ih u tom trenutku nije bilo", ispričao je jedan muškarac.

foto: Čitalac 24sata.hr

Meštani kažu da vreme u ovo doba, posebno na tom delu, zna da bude nepredvidivo i da su viđali slične pijavice po moru, ali nikad ovakve veličine.

"Ovo je sad takvo vreme, valjda dolazi do nekih poremećaja jer planina Učka često privlači takve oblake, oni se formiraju tu u Zalivu pa onda nastane oluja. Jednostavno, ne može se predvideti kakvo će biti vreme narednih pola sata", dodao je.

Drugi meštanin je rekao da je pijavica bila visoka čak 500 metara.

"Koliko sam mogao da vidim, bila je nekih 15-ak kilometara od Rijeke i izgledala je kao pravi tornado! Bila je dosta velika i visoka, rekao bih možda nekih 500 metara", ispričao je.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...