HOROR KOD SLUNJA Ubio suprugu sa kojom je imao troje dece, a onda i sebe? Meštani u šoku: Ovako nešto ne pamtimo (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebeook/24sata

užas

HOROR KOD SLUNJA Ubio suprugu sa kojom je imao troje dece, a onda i sebe? Meštani u šoku: Ovako nešto ne pamtimo (VIDEO)

Hrvatska -

Policija još nije potvrdila da li je u Cetingradu reč o ubistvu i samoubistvu u mladoj porodici, no sve upućuje upravo na porodično nasilje i taj scenario.

Nakon pucnjave koja se dogodila jutros pe 8 sati preminuli su supružnici M.M., rođena 1984., i godinu stariji D.M. Iza sebe su ostavili troje maloletne dece.

Prema onome što su istražitelji dosad utvrdili uviđajem, D.M. je, nakon što je došao u kuću supruginih roditelja u kojoj je ona bila s decom i majkom, prvo upucao nju, a onda ubio sebe. Neke nezvanične informacije govore o tome da je M.M. još neko vreme pokazivala znakove života, ali lekari Hitne pomoći nisu je uspeli da je spasu.

U kući je bila i majka M.M. koja je bila na spratu sa svojim unucima, a kada se nakon pucnjeva spustila u prizemlje, zatekla je stravičan prizor.

I meštanka je Hini rekla kako sve upućuje na to da je muž jutros ubio ženu, a odmah potom i sebe. Nije želela da odgvori na pitanje da li zna kakvi su problemi doveli do tako tragičnog čina, nego je kratko rekla da "svi mi imamo neke probleme".

Imao prijavu za porodično nasilje i zabranu prilaska

No Indexu je jedan od stanovnika Slunja, u kojem su takođe mnogi poznavali bračni par, kazao kako je u porodici već bilo nasilja i da je ubijena već ranije bila pretučena pa da je pobegla od kuće. Rekao je kako je niko, od policije do socijalne službe, nije zaštitio.

Ovakav scenario potvrđuje i to što je, prema pisanju Večernjeg lista, pokojni suprug bio prijavljen za porodično nasilje i da je imao izrečenu meru zabrane prilaska supruzi koja je bila na snazi.

Portparolka karlovačke Policijske uprave Katarina Nadia Požega rekla je Hini da je rukovođenje uviđajem preuzelo Županijsko državno tužilaštvo i kako se očekuje izjava za medije.

Zamenik Županijske državne tužiteljke Dubravko Skolan rekao je ipak da je za sada prerano reći da li je tu reč o ubistvu i samoubistvu, ali da će uskoro "imati činjenice koje će potvrditi ili negirati opravdanost takve sumnje".

Načelnica Opštine Cetingrad Marina Kalić rekla je ranije za Hinu da tu nije reč o ugrožavanju opšte sigurnosti, ilegalnim migracijama ili o nekom drugom oružanom obračunu, već o vrlo tragičnom porodičnom nasilju.

Meštani s kojima smo razgovarali kažu kako su u šoku i kako je reč o mestu u kojem se svi poznaju.

"Proživeli smo i rat na prvoj liniji, ali ovako nešto ne pamtimo. To je mlada Porodica, u šoku smo svi", rekao je meštanin Cetingrada.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track