Najnovije vesti

PLENKOVIĆ KRITIKOVAO MILANOVIĆA NA TVITERU, PREDSEDNIK HRVATSKE ODGOVORIO: To je sigurno napisao neki njegov jazavac
Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Profimedia

"to su gluposti"

PLENKOVIĆ KRITIKOVAO MILANOVIĆA NA TVITERU, PREDSEDNIK HRVATSKE ODGOVORIO: To je sigurno napisao neki njegov jazavac

Hrvatska

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kaže da ne može da shvati da je premijer Andrej Plenković napisao "takvu glupost", komentarišući kritike koje je premijer na Tviteru izneo na njegov račun.

Kaže, međšutim, i da je uveren da Plenković nije kritikovao njega lično, već pre svega funkciju predsednika u sudbinu posla koji obavlja u tom svojstu.

"Nije kritikovao mene, nego funkciju. Koliko razumem hrvatski, rekao je da je to sudbina posla, te da sam tek sad shvatio kakav posao radim. Dakle, nije moja krivica, ali je činjenica, bilo meni dosadno ili ne, da onaj ko piše takve poruke na Tviteru, a premijer je, da se jako dosađuje", rekao je Milanović.

Milanović je dodao i da ne veruje da je kritiku premijer lično napisao, već neki "jazavac" iz njegovog kabineta u noćnim satima.

"Ne mogu shvatiti da bi Plenković napisao takvu glupost", poručio je Milanović ne precizirajući o kojem se Plenkovićevom tvitu radi.

Milanović je ponovio da se može pomiriti potreba za vanrednim stanjem i potreba za time da se zna gde se podvlači crta u demokratiji i da Sabor kao predstavničko telo kontroliše Vladu.

"Odluku o merama koje će trajati još neko vreme mora donositi politika, ne struka jer za ovo više nema struke. Ovo postaje farsa gde se pod maskom struke ugađa sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajtaša, to može da se promeni u Saboru", rekao je Milanović u Rijeci.

Kako je rekao, o tome je razgovarao sa premijerom, poslednji put kada mu je predavao mandat, i dodao da se ne slažu oko toga.

Plenković je ranije danas prokomentarisao da je Milanoviću malo dosadno jer je tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...