OGLASILA SE SRPSKA POSLANICA POSLE GOVORA U SABORU: Vreme je da krenemo dalje, nismo više u ratu (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

kao devojčica izbegla u "oluji"

OGLASILA SE SRPSKA POSLANICA POSLE GOVORA U SABORU: Vreme je da krenemo dalje, nismo više u ratu (VIDEO)

Hrvatska -

Govor Anje Šimprage, poslanice Samostalne demokratske srpske stranke u hrvatskom Saboru, u kojem je ispričala o tome kako je proživela "Oluju", kao dete "s one strane" izazvao je veliku pažnju jer se retko kada u Saboru čuo prikaz "Oluje" od strane pripadnika srpske manjine.

Kako navodi, iako je hrvatska javnost zahvaljujući nezavisnim medijima, ali i Haškom sudu već upoznata o svemu što se događalo, uključujući i ratne zločine koje su počinili neki pripadnici HV-a, ovaj je govor skrenuo pažnju na razloge zašto je srpskoj manjini teško da učestvuju u obeležavanju "Oluje".

"Vidite i sami u kakvom društvu živimo, na koji način odrastaju mladi", rekla je Šimpraga o svojim motivima da se Saboru i javnosti obrati ovako ličnim govorom.

"Činjenica da imam priliku da ispričam životne okolnosti u kojima sam se našla ja i mnoga deca motivisala me da jasno i glasno kažem ono što sam rekla za govornicom", kazala poslanica SDS S i dodala: "Vreme je da krenemo dalje i shvatimo da ne živimo više u ratu".

Ona je u petak u Saboru ispričala svoje sećanje na akciju "Oluja" kada je kao osmogodišnja devojčica s porodicom izbegla u Srbiju.

"Devojčica prošlost nije zaboravila. Učila je iz nje, ali budućnost joj je bila važnija i svima nama treba biti. Danas, 25 godina posle, ova devojčica iz kolone stoji pred vama. Imam samo jednu želju - gradimo društvo slobode, gradimo zajedničku budućnost", poručila je Šimpraga u Saboru.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track