PETRINJAC OŽIVLJAVAO DEVOJČICU (12) 40 MINUTA: Preminula je, neko će odgovarati za ovo! Stavio sam joj brojanicu oko vrata (VIDEO)
Snimci iz Petrinje, Foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

besan na hitnu pomoć

PETRINJAC OŽIVLJAVAO DEVOJČICU (12) 40 MINUTA: Preminula je, neko će odgovarati za ovo! Stavio sam joj brojanicu oko vrata (VIDEO)

Hrvatska -

"Palo je ovo na nju, ovaj deo kuće, ja sam je više od 40 minuta oživljavao. Nije bilo hitne, za to dete će mi neko odgovarati, verujte mi. Poznavao sam je, verujte mi da će neko odgovarati. Nakon 40 minuta je došla hitna. Devojčica je pre pet dana slavila rođendan", rekao je jedan meštanin Petrinje koju je danas pogodio snažan zemljotres od 6,2 stepena.

"Brojanicu sam joj stavio oko vrata. Tražio sam svoju ćerku, našao sam je. Došla je hitna i otišla, držao sam joj puls. Ovo je težak dan, težak dan", rekao je čovek koji se predstavio kao Dinko Radučević.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nije krio tugu.

"Kao da je Hirošima, pola grada mi nema. Nalazim se trenutno pred mrtvom curicom koja je poginula, čekamo pomoć. Izvukli smo malo dete od četiri godine, grad je razrušen, ne može se u njemu više živeti. Katastrofa, majke plaču za decom, ne znam šta mi je u jednom vrtiću, što u drugom. Supruga me zove, palo joj je na glavu nešto. Treba nam pomoć, trebaju nam hitne službe", zavapio je.

"Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen potpuno. Mrtvu decu imamo. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo šta je ispod površina, na jedan auto je pao krov, treba nam pomoć", izjavio je za HRT gradonačelnik Petrinje.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja