UHAPSILI HRVATA KOJI JE SKUPLJAO NOVAC ZA BOLESNU SUPRUGU: Sumnja se da je više od 400.000 evra potrošio i prokockao
Foto: Youtube/LaudatoTV

prevario donatore

UHAPSILI HRVATA KOJI JE SKUPLJAO NOVAC ZA BOLESNU SUPRUGU: Sumnja se da je više od 400.000 evra potrošio i prokockao

Hrvatska -

Zagrebačka policija uhapsila je krajem decembra muškarca (37) zbog sumnje da je prevarom stekao 3,1 milion kuna (oko 408.900 evra). Kako navode lokalni mediji, radi se o Dinu Ljutiću, koji je godinama u raznim akcijama molio građane da mu doniraju novac za lečenje bolesne supruge.

Sudija istrage 30. decembra mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Kako se navodi iz Državnog tužilaštva, Ljutića (37) su ispitali zbog osnovane sumnje da je počinio prevaru i pranja novca. Nakon ispitivanja, doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv njega.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni, od 22. novembra 2019. do 19. juna 2020. u Zagrebu, postupao s namerom da sebi pribavi novac koji je inače skupljao pod izgovorom da pomaže bolesnoj supruzi.

Obraćao se javnosti za novčanom pomoći u svrhu lečenja bolesne supruge dovodeći u zabludu potencijalne donatore. Novac koji su uplatile fizičke i pravne osobe u iznosu većem od 3,1 milijuna kuna (oko 408.900 evra) koristio je, osnovano se sumnja, za svoje vlastite potrebe i uplaćujući ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio poreklo novca trošio ga je i u igrama na sreću.

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podnelo je sudiji istrage Županijskog suda u Zagrebu predlog za određivanje istražnog zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr/Telegram.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track