HRVATSKI UGOSTITELJI I VLASNICI TERETANA USTAJU PROTIV ZATVARANJA: Mi otvaramo, mere su nelogične
Foto: EPA/ANTONIO BAT

hoće da rade

HRVATSKI UGOSTITELJI I VLASNICI TERETANA USTAJU PROTIV ZATVARANJA: Mi otvaramo, mere su nelogične

Hrvatska -

Brojni hrvatski ugostitelji i vlasnici teretana nezadovoljni su nepopuštanjem mera, pa se sve više priča da ima dosta onih koji će u ponedeljak, 1. februara, otvoriti svoje objekte.

"Sutra u 11 sati u jednom od šoping centara kolege će imati sastanak, a povod su nelogične postojeće mere. Škole su bile otvorene, a jedne su od primarnih izvora zaraze. Lokali nisu i to je okupilo akciju koja će ovaj vikend održati sastanak", rekao je Franz Letica, predsednik Udruženja ugostitelja Zagreb. Sutra će biti dogovoreni detalji, a Letica je potvrdio da su kolege upoznate s kaznama koje im prete. Penju se i do 70.000 kuna.

"Zasad je reč o 103 lokala u Zagrebu koji su potvrdili otvaranje, a više od 700 ih je u postojećim kolektivima", naglasio je.

Prema njegovim rečima, sve će izgledati kao u dobra stara vremena.

"Muzika, konobar, dobar dan, izvolite?" slikovito se izrazio Letica.

Zagreb, korona, koronavirus
foto: EPA/Antonio Bat

Iz udruženja "Glas poduzetnika" najavili su da se u sredu sprema protestna akcija.

"Podržavamo sve akcije i nezadovoljstva jer ovo je, nadamo se, postpandemično vreme koje bi trebalo da donesu neka otvaranja. Nije normalno da smo skoro dva meseca u takvom karantinu da su nam skoro ograničili kretanje", zaključio je Letica.

Alen Preldžić vlasnik je Kondicijskog centra Spartak iz Dugog Sela. I on je među onima koji su najavili otvaranje.

"Otvaramo zato što su mere nelogične, nejednake za sve i tvrdimo da mi u teretanama i fitnes centrima možemo najviše da kontrolišemo mere i naše članove jer nam niko s ulice ne može upasti na trening", rekao je Preldžić.

Dodao je kako je itekako svestan visokih kazni.

Ima ugostitelja koji neće otvoriti lokale, ali razumeju svoje kolege. Jedan takav je Dražen Biljan iz Zagreba, šef sekcije barova pri Nacionalnom udruženju ugostitelja.

"Ne osuđujemo ni ne podstičemo, ali možemo razumeti naše kolege koje su toliko očajne pa razmišljaju o svakakvim opcijama", zaključio je Biljan.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track