Najnovije vesti

HRVATSKA POPUŠTA MERE: Ugostitelji mogu da prodaju piće, ali samo za poneti, otvaraju se teretane i kladionice
Foto: EPA/ Daniel Dal Zennaro

nove mere važe od 15. februara

HRVATSKA POPUŠTA MERE: Ugostitelji mogu da prodaju piće, ali samo za poneti, otvaraju se teretane i kladionice

Hrvatska

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas blago popuštanje mera od ponedeljka, 15. februara, ali će kafići i dalje ostati zatvoreni s tim da će moći da prodaju piće za poneti, bez otvaranja terasa. Uz to se otvaraju teretane, fitnes centri, kladionice, kazina, automat klubovi, kao i škole stranih jezika i dečje radionice, a sve uz epidemiološke mere koje će Nacionalni štab civilne zaštite u međuvremenu precizirati.

"Popuštamo mere u ugostiteljstvu, sportskim aktivnostima, u domenu dece i njihovih aktivnosti, kao i u četvrtom domenu koji se tiče kladionica i slično. Došli smo do takve epidemiološke slike da to od 15. februara možemo da priuštimo", rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Upitan znači li to da će država prestati da im isplaćuje naknade, Plenković je odgovorio da će one važiti i u februaru, dok će se za dalje videti.

Plenković je rekao da će sve mere biti na snazi do 1. marta kada će ponovo biti razmotrene u skladu s epidemiološkom situacijom.

U Hrvatskoj su od početka decembra na snazi strože mere u borbi protiv korona virusa u okviru kojih su zatvoreni kafići, restorani, teretane i dečje igraonice.

Za razliku od kafića, restorani su mogli da rade dostave. Tržni centri i prodavnice su otvorene.

Početkom februara omogućene su sportske aktivnosti na otvorenom, a ponovo su otvorene i škole.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...