HRVATSKI RTL PRENOSI: Srbija pobedila u ratu za vakcine! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

analiziraju uspeh

HRVATSKI RTL PRENOSI: Srbija pobedila u ratu za vakcine! (VIDEO)

Hrvatska -

"Hrvatska je nije vakcinisala ni dva odsto populacije, Srbija gotovo osam. U Hrvatskoj se vakcinisalo jedva 60.000 ljudi, a u Srbiji 10 puta više. Dok se Ursula fon der Lejen izvinjava za greške, a Evropska unija sramoti, naši susedi su prvaci u vakcinaciji: bolji od njih u Evropi su samo Britanci, u svetu samo Izrael, Emirati i Amerika", samo je deo priloga hrvatske televizije RTL o procesu vakcinacije u Srbiji.

U prilogu "Srbija pobijedila u ratu za cjepivo" se kaže da o Srbiji priča ceo svet, a da predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić daju intervjue za svetske medije u kojima se izveštava o uspehu Srbije.

"Možda su bili pokusni kunići za treću fazu ispitivanja ruskog i kineskog cepiva - ali eksperiment je uspeo, a o fenomenu Srbije priča celi svijet. Aleksandar Vučić i Ana Brnabić daju intervjue evropskim i svetskim medijima, češki premijer došao je u Beograd da se raspita o srpskom čudu, o njemu pišu i Vašington post i BBC", naveli su.

RTL pominje da se o Srbiji pisalo od Blumberga, Politika i mnogih drugih medija.

"Prijatelj u potrebi, pravi je prijatelj", preneli su reči Vučića. "Uspeh Srbije zavisi od njihe jedinstvene pozicije", napomenuli su u prilogu, između ostalog.

Kurir.rs/Rtl.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track