HRVATSKA OPOZICIJA POKREĆE BEROŠEV OPOZIV: Stanje u zdravstvu je katastrofalno!
Foto: Youtube/24sata.hr

pao dogovor

HRVATSKA OPOZICIJA POKREĆE BEROŠEV OPOZIV: Stanje u zdravstvu je katastrofalno!

Hrvatska -

Opozicija u hrvatskom Saboru dogovorila se da pokrene postupak pokretanja opoziva ministra zdravlja Vilija Beroša zbog, kako su naveli, katastrofalnog stanja u zdravstvu i brojnih afera koje se samo nižu, pogotovo oko platforme "Vakciniši" (Cijepi se).

"Unutar opozicije potpuni je konsenzus. Uskoro ćemo pokrenuti postupak opoziva", rekao je nakon sastanka predsednik SDP-a Peđa Grbin dodavši da će i Berošu dati priliku da malo razmisli i ode sam.

"U epidemiji dok ljudi umiru, neko iz zdravstvenog sistema krade, zato tražimo da Beroš ode. Kada? Dopustite da sami odlučimo o datumu", rekao je.

"A za onog sportaša koji se hvali s 11:0 postavljam pitanje: Prijatelju moj, kakav je to tim u kojem igrači jedan po jedan odlaze? Odbranio si Tolušića, Kuščevića, Kujundžića", kazao je Grbin aludirajući na bivše ministre i premijera Andreja Plenkovića koji ih je u saboru "odbranio", ali su nakon toga otišli s dužnosti.

Peđa Grbin
Peđa Grbin foto: Youtube/HRT

Na optužbe iz HDZ-a da opozicija sve to radi zbog skorih lokalnih izbora, Grbin odgovara: "Bolesni nemaju lekove, u zdravstvu se krade, to nije naš tajming, to je tajming HDZ-a, a kad vidim da se krade, baš me boli briga kad su izbori."

Na konstataciju da se ugovori u zdravstvu otkazuju nakon što mediji otkriju aferu Grbin odgovara: "To je panika kad te uhvate s prstima u pekmezu."

Grbin je kazao i da očekuje širu rekonstrukciju vlade, ne samo odlazak Beroša.

"Ona je potrebna, pravosuđe ne funkcioniše, prepucava se Ministarstvo s Vrhovnim sudom. Zdravstvo ne valja. Gde god zagrebemo, ne valja. Treba jednostavna rekonstrukcija - treba svi da odu", poručio je šef SDP-a.

Kurir.rs/Index.hr/RTL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track