NEKA SE JAVI ĐURO ĐURGUZOVIĆ: Šprajc isprozivao vlasti i pokazao kako bi izgledalo pozivanje građana na vakcinaciju preko medija
Foto: Instagram/zoransprajc

hrvati imaju velikih problema sa platformom

NEKA SE JAVI ĐURO ĐURGUZOVIĆ: Šprajc isprozivao vlasti i pokazao kako bi izgledalo pozivanje građana na vakcinaciju preko medija

Hrvatska -

Hrvatski novinar i voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc je u svom stilu ismejao direktora Hrvatskog instituta za javno zdravlje Krunoslava Capaka, koji je izjavio da će, ako platforma za prijavljivanje za vakcinaciju "Cijepise" ne proradi, građane pozivati preko medija.

Hrvatska već duže vreme ima problem sa pomenutom platformom, a njenim nefunkconisanjem nezadovoljni su građani.

Opozicija je dogovorila da će u parlamentu tražiti opoziv, prema njima, najodgovornijeg ministra zdravlja Vilija Beroša.

Iako je premijer Andrej Plenković samo dan ranije rekao novinarima da je za funkconisanje platforme odgovorno Ministarstvo za zdravlje, koje, kako je rekao, treba da vidi da li "Cijepise" može da radi, a ako ne može da nabave novu, s tim da će oni odgovorni plaćati penale.

A onda je Šprajc sinoć u RTL Direktu pokazao kako bi otprilike izgledalo pozivanje građana na imunizaciju putem medija.

"Dakle, eto, kad već ne radi Beroševa aplikacija, umesto nje građane će na cepljenje pozivati i prozivati mediji, sasvim u duhu vremena i novog normalnog", rekao je Šprajc i demonstrirao kako bi to izgledalo: "Sutra u 7.30 kod Vatrogasnog doma u Slatini neka se na cepljenje javi građanin Đuro Đurguzović sa suprugom, u 8 i 15 u sportskoj dvorani u Križevcima neka se za cepljenje javi građanka Rozalija Mašić, u bioskopu Jadran u Slavonskom Brodu u 9 sati i 10 minuta vakcinisaće se Davorka Dorić, Zvonka Čurić i Damira Krajnović sa supružnicima, na železničkoj stanici u Splitu u 14 i 20 porodica Ivice Letice starijeg zajedno sa sinovima i snajama...".

Dodao je i da će naravno nešto čitati i oni s Nove TV, nešto i oni s HRT-a, uz opasku da bi Javni servi trebalo da pročita najviše imena jer su, kako je rekao, za to plaćeni.

"U svakom slučaju biće to uzbudljiv i zanimljiv TV program, doduše malo će to trajati svake večeri, ali bar ćemo se svi lepo upoznati", kazao je Šprajc.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track