USKOK HAPSI PO ZAGREBU: Među privedenima poznate ličnosti i direktor HRT-a
Foto: Profimedia

korupcija u prestonici

USKOK HAPSI PO ZAGREBU: Među privedenima poznate ličnosti i direktor HRT-a

Hrvatska -

U akcije hrvatske policije i Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) rano jutros je u Zagrebu uhapšeno više osoba medju kojima i glavni direktor HRT-a Kazmir Bačić.

U toku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Kako saznajemo policija je rano jutros pod rukovodstvom USKOK-a pokucala na vrata više osoba na području Zagreba, preneo je danas Jutarnji list.

Kako se dodaje navodno se radi o sumnji u počinjena koruptivna krivična dela i to mahom vezana za poslove zagrebačke gradske uprave.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o sumnjama u krivična dela počinjena u vreme bivše gradske uprave, krajem prošle godine i u prvoj polovini ove godine.

Navodi se da je medju uhapšenim nekoliko poznatih osoba uključujući i direktora HRT-a Bačića.

Policija je jutros došla u pretres njegove kuće u Zagrebu a za sada se ne zna za šta se konkretno tereti.

List navodi da se nezvanično pominje njegov odnos s vlasnikom bivše fabrike sijalica TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim gradjevinskim projektom "Vrtovi svetla". Taj građevinski projekat je na lokaciji te bivše fabrike.

Navodno je priveden i Lončarić.

Portal Index.hr piše da su u današnjoj akciji USKOK-a uhapšeni Zdravko Krajina, Denis Mohenski, Andrej Šulentić, Jelena Čeklić i Vladimir Džaji.

Krajina je, podseća Index.hr, vozač pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Denis Mohenski bio je takozvani "kralj zagrebačkog Adventa", koji je zahvaljujući pokojnom gradonačelniku raspolagao velikim brojem adventskih kućica.

Andrea Šulentić je bila Bandićeva pročelnica stručne službe gradonačelnika, a Jelena Čeklić Bandićeva službenica u gradskom uredu za prostorno uređenje, navodi hrvatski portal, dodajući da su hapšenja povezana sa nameštanjem poslova na zagrebačkom Adventu.

Gradske vlasti Zagreba potvrdile su da je rano jutros započeka akcija pretresa i privođenja USKOK-a u službenim prostorijama uprave Grada.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da gradonačelnik Tomislav Tomašević u potpunosti podržava nezavisan rad državnih institucija i da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, preduzeća i ustanova i povezanih društava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track