MEGAPIJAVICA SNIMLJENA KOD ROVINJA Nadležni upozoravaju: Iz tog sistema je udarilo već 2.000 munja VIDEO
Ilustracija, Foto: Screenshot YT/Vanjkos

nepogoda

MEGAPIJAVICA SNIMLJENA KOD ROVINJA Nadležni upozoravaju: Iz tog sistema je udarilo već 2.000 munja VIDEO

Hrvatska -

"Odjednom je počeo pljusak sa grmljavinom. Bili smo na plaži. Neki su se još kupali, ali su uskoro su svi tražili sklonište. Kiša je padala pola sata. Činilo mi se da se u daljini nešto stvara među oblacima, sve se brzo dešavalo, ličilo je na pijavicu koju sam do sada videla samo na slikama. Počeo je drugi talas grmljavine i otrčao sam prema smeštaju", opisao je stanje na hrvatskom primorju čitalac 24 časa.

"Ovo je brzo eskaliralo. Ova bomba na moru zapadne Istre uskoro će pogoditi obalu, čuvajte se svi koji ste tamo ... Već je zabeleženo 2000 udara munja iz ovog sistema", objavio je IstraMet na Fejsbuku.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je danas narandžasto upozorenje zbog opasnog vremena u Velebitskom kanalu. Očekuje se jaka i ponegde vrlo jaka bura čiji će najjači udari biti od 35 do 55 čvorova.

Posebna preporuka DHMZ -a izdata je za pomorce, naglašavajući da upravljanje brodom u jakim burama zahteva veliko iskustvo i adekvatno opremljena plovila.

DHMZ navodi da postoji mogućnost da mnogi katamarani i trajekti neće isploviti, pa poručuju putnicima da prate saobraćajne informacije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track