MAJKA U ZAGREBU ODBILA DA LEČI DETE - UMRLO JE! Novac za pomoć potrošila sama
Foto: Profimedia

grubo povredila prava deteta

MAJKA U ZAGREBU ODBILA DA LEČI DETE - UMRLO JE! Novac za pomoć potrošila sama

Hrvatska -

Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka grubo povredila prava deteta, a terete je i za kazneno delo utaje.

Kako je objavilo Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici, optužnicom se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica deteta (2008) od 24. januara 2019. do 2. maja 2019, u Zagrebu, grubo povredila detetova prava usled čega je prouzrokovana smrt deteta.

Odbila da vodi dete na lečenje

Tereti se da je, uprkos tome što je u potpunosti upućena o prirodi bolesti i mogućim štetnim posledicama nelečenja, svesna svog postupanja po zdravlje i život deteta te pristajući na sve posledice, odbila da odvede dete lekaru i podvrgne ga daljim terapijskim postupcima i lečenju zbog čega je, usled nelečenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja stanja deteta i na kraju smrtnog ishoda.

Osumnjičena se tereti i da je od 8. avgusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe lečenja deteta, na detetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za lečenje deteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za sopstvene potrebe, stoji na stranicama ŽDO-a.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track