HRVATSKA POLICIJA UHVATILA MULU: Brazilka progutala 76 kapsula punih kokaina
Foto: Profimedia

treća za nekoliko meseci

HRVATSKA POLICIJA UHVATILA MULU: Brazilka progutala 76 kapsula punih kokaina

Hrvatska -

Nakon što su početkom jula na aerodrom u Zagrebu sletele dve "mule" iz Brazila sa ukupno 3,5 kilograma kokaina, 3. oktobra je na istu lokaciju stiglo 76 kapsule kokaina.

Nepuni kilogram opijata, tačnije 990 grama otkrili su carinici kod 28-godišnje državljanke Brazila koja je, kako se otkrilo, progutala kapsule ispunjene kokainom.

U Zagreb je doletela iz Sao Paula preko Lisabona.

- Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u okviru kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska nega u KBC-u Zagreb. Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca i dokazano je da je u telu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je dalja preprodaja, kažu iz PU zagrebačke.

Protiv Brazilke je podneta krivična prijava.

Hrvatski istražitelji, inače, ne isključuju mogućnost da su dostave kokaina, koje su presretnute na aerodromu u Zagrebu, deo iste operacije i da potiču iz istih izvora.

Jutarnji list podseća da su u roku od osam dana tokom jula, dve osobe u Hrvatsku unele 2,5 kilograma kokaina. Muškarac koji je uhvaćen, kilogram i po droge je skrivao u boičicama kozmetičkih proizvoda, dok je 927 grama kokaina biklo sakriveno u dve kese bombona. Nedelju dana kasnije, jedna žena je unela kilogram kokaina ušiven u grudnjak.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track