ZAVRŠILA PRED SUDOM JER JE U SVAĐI MUŽU REKLA DA PUŠI K**** Dobila 45 dana zatvora uslovno zbog psihičkog nasilja u porodici
Foto: Profimedia

bizarno

ZAVRŠILA PRED SUDOM JER JE U SVAĐI MUŽU REKLA DA PUŠI K**** Dobila 45 dana zatvora uslovno zbog psihičkog nasilja u porodici

Hrvatska -

Gabi (50) je uhaošena nakon što je mužu tokom svađe rekla da "puši k****", a on ju je snimio mobilnim i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih reč, a potom je osuđena na 45 dana zatvora uslovno.

Prema presudi, Gabi je prošlog septembra u porodičnoj kući u Zagrebu "počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloletne dece na način da mu je rekla: Puši k****", što je kod muža izazvalo 'uznemirenost i povredu dostojanstva'”.

Žena, majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da "puši k****", ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobilnim bez njenog znanja i odobrenja, prenosi Danica.hr.

"Deca nisu bila prisutna. Znam da sam pogrešila i da nije trebalo to da kažem, ali on je mene vređao i ja sam samo odgovorila. Ali, deca to nisu čula ", rekla je ona na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž prije dve-tri godine optužio da ima ljubavnika, pratio ju je, prisluškivao telefon i njoj je "doista više toga dosta".

Suprug, inače bivši policajac a sada radnik obezbeđenja, ranije je osuđen za porodično nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori "puši k*****" te je odmah otišao u policiju kako bi protiv nje podneo prijavu.

"Vređanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i po sastojalo se u tome da ne prođu ni dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četvoro ste debili, neradnici i bitange", rekao je muž na sudu na šta mu je supruga odgovorila da nikada nije upotrebila reč "debili".

"Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred decom da sam 'pripizdek'. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu ", zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe, par više ne živi zajedno. Presuda nije pravosnažna i Gabi , koja nikad nije kažnjavana za nasilje u porodici, može da se na nju žali.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track