RUSI MASOVNO NAVALILI NA VAKCINACIJU U ZAGREBU: Dovode ih organizovano, a ovo je razlog zašto stižu baš u Hrvatsku
Foto: Printscreen/Twitter

pandemija

RUSI MASOVNO NAVALILI NA VAKCINACIJU U ZAGREBU: Dovode ih organizovano, a ovo je razlog zašto stižu baš u Hrvatsku

Hrvatska -

Na zagrebačkoj Kajzerici na punktu za vakcinaciju moguće je cepljenje bez najave što je iskoristio velik broj ruskih državljana

Kako prenosi N1, jedna ruska turistička agencija krajem septembra u ponudu je uvrstila i putovanje u Hrvatsku kako bi se zainteresovani vakcinisali i potražnja je sve veća.

Ruski državljani u Hrvatskoj mogu da dobiju Fajzerovu, Moderninu ili vakcinu Džonson i Džonson, koja se prima samo u jednoj dozi, a ne moraju da se prethodno najave.

"Došli smo da primimo vakcinu koja je odobrena u Evropskoj uniji, kao što je Džonson i Džonson jer smo mi iz Rusije i tamo je nemamo, a dobili smo priliku da se vakcinišemo ovde", rekla je Marija iz Rusije i dodala da je praktično što se ta vakcina prima u jednoj dozi.

Glavni razlog za vakcinaciju je taj što želi da putuje po EU, a ne što želi da zaštititi zdravlje.

"Žao mi je, to je moj glavni razlog", rekla je ona.

Još jedan ruski državljanin rekao je da je došao da se vakciniše u Zagrebu. "Vakcinišem se jer želim da se osećam bezbednije", rekao je on.

Još jedna državljanka Rusije rekla je da je došla jer im je ponuđena opcija da dođu da se vakcinišu pa su to i iskoristili.

Na vakcinaciji je bilo i dosta Hrvata.

!Nama kao mladima to već teško pada, traje dugo i teško se naviknuti da to dugo traje, a zbog drugih uzrasta i starijih možemo se malo strpeti", rekao je jedan građanin Zagreba.

Upitani brine li ih ova situacija, jedna građanka rekla je za N1 da je kao mladu osobu ne brine, ali da se postavlja pitanje kuda to sve vodi u skorijoj budućnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track