U CENTRU ŠIBENIKA SE URUŠILA KUĆA! Deo konstrukcije pao i na kafić
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

drama

U CENTRU ŠIBENIKA SE URUŠILA KUĆA! Deo konstrukcije pao i na kafić

Hrvatska -

U samom centru Šibenika u Ulici Blajburških žrtava u jutros se urušio se deo kuće, javlja portal Šibenik IN kojem su tu informaciju potvrdili u Županijskom centru 112.

- Primili smo dojavu o urušavanju dela kuće u centru grada u 9.02 sati. Na terenu su vatrogasci i gradske službe. U trenutku urušavanja nije bilo nikoga u kući niti na ulici, a vatrogasci su uklonili i dio ruševina da ne smeta prolaznicima. Pregleda se statika objekta da se ne bi još nešto urušilo, rekli su iz ŽC 112.

Deo konstrukcije kuće koja se urušila pala je i na ugostiteljski objekat i oštetio je deo staklene stene u unutrašnjoj prostoriji objekta.

- Ne mogu da kažem da smo pretrpeli neko veliko oštećenje, jer taj deo stakla je samo malo napukaošto ćemo mi danas tokom dana i da saniramo. Nastavljamo sa radom normalno, nema nikakvih problema. Nismo očekivali da bi ovo moglo da se dogodi, jer tu nije bilo nikakvih radova ni ničega, ali evo dogodilo se šta se dogodilo i sva sreća da niko nije nastradao i da je sve dobro prošlo, rekao je vlasnik ugostiteljskog objekta Ante Gulin.

Vlasnik kuće koja se urušila i kojoj se ozbiljno narušena statika rekao je za Šibenik IN da je već na putu prema centru grada te će u dogovoru sa gradskim službama dalje postupati kako bude potrebno.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja