NAPALI GA MALJEM I BOKSEROM I HTELI DA UDAVE U DRAVI: Optužnica protiv dvojice mladića zbog pokušaja ubistva
Foto: Goran afarek / Alamy / Alamy / Profimedia

varaždin

NAPALI GA MALJEM I BOKSEROM I HTELI DA UDAVE U DRAVI: Optužnica protiv dvojice mladića zbog pokušaja ubistva

Hrvatska -


Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je 15. decembra, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv 25-godišnjaka i 20-godišnjaka zbog počinjenih kaznenih ela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe.

- Okrivljeni 25-godišnjak i 20-godišnjaka se tere da su 27. avgusta 2021. na ostrvu u Dravi kod mesta Gornji Kuršanec, razbili prozorsko staklo i ušli u vikendicu u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz nje uzeli više komada raznog alata i pribor za ribolov, ali ih je pre odlaska zatekao vlasnik kog su fizički napali maljem i bokserom u cilju da ga usmrte kako bi sprečili da budu otkriveni za počinjenu provalu.

Terete se da su ga potom bacili u vodu i čamcem krenuli za njim te ga ponovno napali i držali pritisnutog ispod površine vode, pri čemu je 56-godišnjak ispustio iz ruku ruksak u kojem je bio mobilni, razni alat i drugi predmeti, što su sve okrivljeni uzeli i pobegli, naveli su iz Tužilaštva.

Okrivljeni se nalaze u istražnom zatvoru, a veće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je predlog državnog tužioca i obojici produžilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih dela.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track