BIZARNA ODLUKA HRVATSKOG SUDA: Muškarac uhvatio devojku za zadnjicu, ona mu opalila šamar, ostali bez teksta posle presude
Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

remetili red i mir

BIZARNA ODLUKA HRVATSKOG SUDA: Muškarac uhvatio devojku za zadnjicu, ona mu opalila šamar, ostali bez teksta posle presude

Hrvatska -

Sudija odeljenja za prekršaje Opštinskog suda u Karlovcu sa po 575,88 kuna kaznila je Karlovčanina Emila M. (51) i devojku Sofiju K. iz Topuskog zbog remećenja javnog reda i mira.

U policijskom optužnom predlogu muškarac je bio prvookrivljeni, a ona drugookrivljena za događaj koji se dogodio 30. aprila prošle godine u jednom karlovačkom kafiću.

Devojka, koja je u to vreme imala tek 18 i po godina radila je tamo kao konobarica, a muškarac je bio gost. U jednom trenutku ju je uhvatio za zadnjicu, a ona mu je udarila šamar.

Za karlovački sud oni su jednako krivi, jednako su doprineli počinjenju prekršaja i moraće platiti jednake kazne.

- On je kriv jer je na javnom mestu vređao, omalovažavao moralne osećaje građana na čin da je na terasi ugostiteljskog objekta rukom dirao po zadnjici konobaricu ugostiteljskog objekta, okrivljenu Sofiju K. dok ga je posluživala pićem, a drugookrivljena okrivljena Sofija K. remetila je javni red i mir tako što je na terasi navedenog ugostiteljskog objekta otvorenim dlanom desne ruke ošamarila prvookrivljenika Emila M., zaključak je karlovačkog suda.

Osim toga, oboje će morati da plate po 150 kuna sudskih troškova.

Sud smatra da je oboje okrivljenih počinili prekršaje koji su im stavljeni na teret. Pri izboru kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utiču na vrstu i meru kazne, a određena je u granicama koje su određene propisom za počinjeni prekršaj na temelju stupanja krivice, opasnosti dela i svrhe kažnjavanja.

Ako uplate dve trećine od obaveznog, ostatak će im biti oprošten, poručeno je iz suda.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track