UHAPŠEN PEDOFIL IZ ZAGORJA Seksualno iskoristio 7-godišnje dete
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

horor

UHAPŠEN PEDOFIL IZ ZAGORJA Seksualno iskoristio 7-godišnje dete

Hrvatska -

Zbog sumnji da je pre nedelju dana na području Zagorja polno iskoristio 7-godišnje dete policija je uhapsila 46-godišnjega muškarca, a na predlog Državnoga tužilaštva, pritvoren je u Remetincu.

O događaju je izvestilo zagrebačko Opštinsko državno tužilaštvo.

-Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu je 18. januara 2022. godine ispitalo hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno delo polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavka 2. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneto rešenje o sprovođenju istrage protiv okrivljenih.

Postoji osnova sumnje da je okrivljeni počinio navedeno kazneno delo 13. januara 2022. godine u jednom mestu na području Krapinsko-zagorske županije, na štetu deteta (2013).

Sudiji istrage Županijskog suda u Zagrebu podnet je predlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenog zbog opasnosti od uticaja na svedoke (članak 123. stavka 1. tačka 2. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog dela (članak 123. stavka 1. tačka 3. ZKP-a) koji je prihvaćen, pa je okrivljenom određen istražni zatvor po obe predložene zakonske osnove, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja