INTERVENTNA PRIVELA ULIČNOG PEVAČA KOJI JE BRUTALNO UBIO ŽENU U RIJECI: Bio neprirodno miran, a onda se sve promenilo
Foto: Printscreen/HRT

hrvatska

INTERVENTNA PRIVELA ULIČNOG PEVAČA KOJI JE BRUTALNO UBIO ŽENU U RIJECI: Bio neprirodno miran, a onda se sve promenilo

Hrvatska -

Roman Brnada (36), osumnjičen za svirepo ubistvo u strogom centru Rijeke u kafiću Pin, jutros je u pratnji policije priveden na saslušanje u Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci.

S obzirom na agresiju koju je pokazao prilikom izvršenja krivičnog dela, očekivalo se da će biti u pratnji većeg broja policajaca. U ovom slučaju ga nije ni privela osnovna policija, već su angažovani interventni policajci, preneo je Novi list.

Bio je vezan sa nekoliko komada plastičnih vezica, i delovao je neobično smireno. Nije progovorio ni reč, iako je ovde bio okupljen veliki broj novinarskih ekipa. Ponašao se potpuno suprotno svojim uobičajenim bučnim "nastupima".

Međutim, njegovo ponašanje na prvom ispitivanju kod zamenice županijskog državnog tužioca, koje je trajalo četrdesetak minuta, naglo se promenilo.

Nakon što je sve završeno osumnjičenog ubicu su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati čak trojica kršnih interventnih policajaca.

Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u neverovatnoj meri opirao, čak je u jednom trenutku okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da uspeti da se istrgne policiji i napravi incident. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspeli su da ga uguraju u kombi, piše Novi list.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru.

Kako nezvanično saznaje Novi List Branda je u jednom trenutku ispitivanja pokušao da skoči kroz prozor, a na saslušanju se nije branio ćutanjem već je svašta govorio, uključujući detalje ubistva ali i neke druge, nepovezane stvari.

Brnada je osumnjičen da je pretukao do smrti ženu u riječkom kafiću.

Trajanje saslušanja u tužilaštvu zavisiće od toga da li će se braniti ćutanjem ili će aktivno iznositi odbranu. Državno tužilaštvo će svakako tražiti istražni zatvor. Odluka će biti donesena u ranim popodnevnim satima u Županijskom sudu u Rijeci.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track