00:36

Zagreb: Eksplozija napravila krater prečnika tri metra i uznemirila građane

na tlu ostao veliki krater

OGLASILA SE HR POLICIJA NAKON SNAŽNE EKSPLOZIJE U ZAGREBU: Nađena dva padobrana, stručnjaci sumnjaju da se srušio dron iz Ukrajine

Hrvatska -

U delu Zagreba sinoć nešto posle 23 sata čuo se glasan prasak, a na Jarunskom putu su vatrogasci i policija. Na tlu je ostala velika rupa, a po svemu sudeći nešto je udarilo u zemlju i eksplodiralo.

Očevici su rekli kako je nešto s neba palo u zemlju, a te dojave su oko 3 sata iza ponoći potvrdili iz policije.

Policija je potvrdila i da je pronašla dva padobrana.

"Nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha. Na mesto dojave je upućena policija koja je na zelenoj površini pronašla krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo takođe prethodno primili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mesta događaja gde se obavlja uviđaj, uz učestvovanje svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o povređenim osobama na području šire zone mesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Takođe, na terenu su policijski timovi specijaliziovani za postupanje i reagovanje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana", poručili su iz policije.

Kako prenose hrvatski mediji, neidentifikovani leteći objekt koji se srušio u Zagrebu mogao bi biti izviđački dron Tu-141 Strizh. To je zaključak Tajlera Rogveja, stručnjaka za vojnu avijaciju i urednika portala War zone.

On je detaljno proučio fotografije ostataka letelice iz Zagreba i zaključio kako se gotovo sigurno radi o dronu. I da priča bude još bizarnija, smatra da je ta letelica u Hrvatsku stigla iz Ukrajine, nakon što se pokvarila, piše hrvatski 24sata.hr.

"Čvrsto verujemo da se radi o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa. Sigurno se ozbiljno pokvario, preleteo celu Mađarsku, da bi se na kraju srušio u Zagrebu. Nedavno je objavljeno da je Ukrajina u pogon stavila dronove još iz sovjetske ere, a koliko je meni poznato, Ukrajinci jedini na svetu koriste dron Tu-141", napisao je pomenuti stručnjak.

(Kurir.rs/Index, 24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track