SVEDOK UBISTVA U PLOČAMA: Čuo sam četiri pucnja, dete je mrtvo
Foto: Profimedia

Istraga

SVEDOK UBISTVA U PLOČAMA: Čuo sam četiri pucnja, dete je mrtvo

Hrvatska -

Čuo sam četiri pucnja. Mlada osoba je ubijena ispred naše zgrade. Užas jedan, katastrofa - rekao je Joško Štrbić, jedan od prvih koji je u petak ujutro pokušao da pomogne mladiću koji je ubijen u Pločama.

Podsećamo, policija je u petak oko 8.00 časova na području Ploča pronašla dvojicu mrtvih muškaraca. Prema nezvaničnim informacijama, ubica M. R. ubio je svog brata inicijala M. R. (52) i komšijinog 15-godišnjeg sina jedinca.

Dvostruko ubistvo trenutno istražuje policija.

- Pod stresom sam. Mlada osoba, 16-17 godina... Došli smo pored njega, dete je bilo mrtvo. Slučajno je došla policajka, pozvala je policiju - rekao je Štrbić.

Drugi svedok, koji je bio prisutan dok je razgovarao sa novinarima Nove TV, u jednom trenutku je zaplakao.

Ubijeni brat ubice, takođe prema nezvaničnim informacijama, bavio se sakupljanjem starog gvožđa, bio je poznat kao „pločanski kralj“, a tokom Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade. Do sada je prevezao više od 200 tona starog gvožđa, a među Pločanima je bio omiljen jer je svima bio spreman da pomogne.

Policija je uhapsila osobu koja se dovode u vezu sa incidentom i trenutno se nalazi u policijskim prostorijama gde će nad njim biti sprovedena krivična istraga.

kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track