SAVEZU KOMUNISTA HRVATSKE PRETI POZAMAŠNA NOVČANA KAZNA: Nisu podneli finansijski izveštaj
Foto: Printscreen/YouTube

nisu ni registrovani

SAVEZU KOMUNISTA HRVATSKE PRETI POZAMAŠNA NOVČANA KAZNA: Nisu podneli finansijski izveštaj

Hrvatska -

Savez komunista Hrvatske nije registrovan u u Registru političkih stranaka Hrvatske niti u Registru udruženja.

Opštinski prekršajni sud u Zagrebu za 27. april zakazao je glavnu raspravu u postupku protiv Saveza Komunista Hrvatske (SKH) zbog nepodnošenja godišnjeg finansijskog izveštaja za šta je predviđena kazna od 10.000 do 100.000 kuna.

Navode i da prozvana okrivljena pravna osoba – Savez komunista Hrvatske nije registrovan u u Registru političkih stranaka Hrvatske niti u Registru udruženja, prenosi Hina.

"Fantomski" SKH upisan je u Registru neprofitnih organizacija. Prema tim podacima, organizacija – politička stranka pod tim imenom upisana je u martu 2019. sa sedištem u Zagrebu, a kao osoba za kontakt navodi se Zvezdana Lazar.

Predsednica ''novog'' SKH aktivna je u objavama na Fejsbuku, a u dosad retkim istupima u medijima 2019. komentarisala je i najavu eventualnog stečaja ''konkurentske'' Komunističke partije Hrvatske.

Originalni SKH osnovan je 1937. u Anindolu u Samoboru kao Komunistička partija Hrvatske koja je na Šestom kongresu nekadašnje Komunističke partije Jugoslavije (KPJ) 1952. promenila naziv u SKH.

Tada je bio definisan kao revolucionarna organizacija, osnovni pokretač i nositelj političkih aktivnosti u bivšem hrvatskom društvu unutar bivše Jugoslavije. SKH je usmeravao i nadzirao celokupan društveno-politički, ekonomski i kulturni život u tadašnjoj državi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track