POKUŠAJ ZATAŠKAVANJA? Hrvatska vlada prvo tvrdila da je dron nosio bombu a sad ćuti o padu letelice u Zagrebu
Foto: Printscreen/N1

za dron nespremni

POKUŠAJ ZATAŠKAVANJA? Hrvatska vlada prvo tvrdila da je dron nosio bombu a sad ćuti o padu letelice u Zagrebu

Hrvatska -

Rezutati istrage o nedavnom padu bespilotne letilice na Zagreb zvanično još nisu saopšteni...

Premijer Andrej Plenković i ministar odbrane Mario Banožić koji su tvrdili su da je bespilotna letilica nosila bombu, ćute, a bezbednosni stručnjak Pavle Kalinić kaže da se ta priča i dalje razvlači da bi se zataškala.

"To se razvlači ne bi li se zataškalo. Vlada je loše istrčala tvrdeći da je na dronu bila bomba, ali pokazali su ljudi koji su inače stručni, da nema bombe. Nema šanse da je bilo neke bombe, to je bio prastari sovjetski izviđački dron i priča o bombi ne postoji", rekao je Kalinić.

Da je bila bomba od 120 kg, ona se ne može staviti po sredini jer on ne poleće kao avion, nije bilo moguće. Ta bomba koju su naveli zvala se mala krmača, da je tako nešto palo, tamo nekoliko kilometara ne bi bilo stakla, a ne bismo ni našli delove, a Studentski centar bi bio ozbiljno devastiran, rekao je on gostujući na zagrebačkoj N1.

Bezbednosni stručnjak kaže da smatra da je dron došao iz Ukrajine, najverovatnije greškom.

“Smatram da je taj dron došao iz Ukrajine, najverovatnije greškom. Pokazao je da je taj NATO kišobran za zaštitu prilično šupalj, da je hrvatska protivazdušna obrana zamrznuta i laž je bila da smo to videli dve-tri minute, imali smo dovoljno vremena za reakciju. Pokazalo se da nismo pripremljeni ni sposobni", rekao je Kalinić.

O Vladi kaže da se pokazala kao nekompetentna u ovom slučaju i da je Institut Vučetić rekao da bombe nema premda predsednik Vlade tvrdi drugačije. Zbog toga, kako je rekao, veruje da će se "i ovo zataškati".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track