NIJE IMAO PEŠAČKI PRELAZ PA GA SAM ISCRTAO, SAD GA ČEKA KAZNA U Zagorju osvanula zebra, a na 1. pogled se vidi da je "domaća" FOTO
Foto: Facebook / Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

miuke poljoprivrednika

NIJE IMAO PEŠAČKI PRELAZ PA GA SAM ISCRTAO, SAD GA ČEKA KAZNA U Zagorju osvanula zebra, a na 1. pogled se vidi da je "domaća" FOTO

Hrvatska -

Postavljanje "lažnih" saobraćajnih znakova je kažnjivo isto kao i uklanjanje pravih ali jedan slučaj iz Zagorja mnoge je nasmejao.

Reč je o jednom pešačkom prelazu koji je nikao na čudnom mestu a već na prvi pogled vidi se da nije reč o "pravom".

"Ne znam vam ja ništa o tome. Zebra? Ne znam... Prvi put vidim. Vidim sad da je nešto prefarbano, ali ja vam ne znam ništa. Tu ja živim sa sinom" kaže starija gospođa iz mesta Škarićevo kod Krapine ispred čije je kuće osvanuo nelegalni pešački prelaz, prenosi 24sata.hr.

Kako se priča u selu, sezona je prolećnih radova, a prelaz je nacrtao poljoprivrednik kako bi sigurnije i brže stigao od kuće do svog polja.

Međutim, 'veselje' zbog ovog prelaza nije dugo trajalo jer su ga putari već juče uklonili, odnosno prefarbali pešački prelaz.

Takozvanog autora ovog prelaza čeka i prijava, a policija je, kako prenose, upoznata s događajem.

"Postavljanje "lažnih" saobrajajnih znakova je kazneno delo, isto kao i uklanjanje pravih. U ovom slučaju reč je o relativno bezopasnom tlocrtnom znaku pešački prelaz tako da verujem da će "umetnik" odgovarati samo prekršajno novčanom kaznom, a kako se verojatno radi o poljoprivredniku slabijeg materijalnog statusa nadam se da kazna neće biti visoka" rekao je Goran Husinec, saobraćajni stručnjak.

Kurir.rs / 24sata.hr, Foto: Facebook / Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track