HRVATSKA VLADA PREKIDA SVE KONTAKTE SA MILANOVIĆEM? Nakon salve međusobnih uvreda Plenković najavio potpuni bojkot predsednika
Foto: EPA/ANTONIO BAT

komunikacija

HRVATSKA VLADA PREKIDA SVE KONTAKTE SA MILANOVIĆEM? Nakon salve međusobnih uvreda Plenković najavio potpuni bojkot predsednika

Hrvatska -

Hrvatska vlada prekinula je sve kontakte sa predsednikom.

Nakon što je hrvatski predsednik Zoran Milanović političare iz HDZ-a i članove vlade nazvao ”bandom i lopovima”, a za premijera Andreja Plenkovića rekao da je ”prljavi udbaški naslednik”, u hrvatskoj su vladi odlučili da prekidaju svaku komunikaciju sa šefom države.

"Nijedan ministar više, dok je ove vlade, neće ići sa njim na put, neće organizovati nikakve zajedničke sastanke, konferencije. Bojkotovaćemo ga u svakom smislu. Ne dolazi u obzir da sa nekim takvim, ko je za celu stranku i vladu rekao da su banda i da zaudaraju na Udbu održavamo kontakte. Ovo je prešlo sve granice, ovo je duboki ofsajd", poručio je premijer Plenković.

Za Milanovića je rekao da treba da se bavi kućnim vaspitanjem i da je patološki lažljivac.

"Čovek je manipulator, divljak, proruski nastrojen, ne znam da li je njihov agent", rekao je Plenković. "Šteta koju nam je načinio poslednja dva meseca na spoljnom planu je zastrašujuća", dodao je.

Nećemo više da gubimo vreme sa Milanovićem, neka rešava probleme sa komunikacijom sa nekim ko mu može da pomogne. NJegovi su nastupi necivilizovani, nekulturni i nedostojni javne političke komunukacije, poručio je premijer.

Milanović je pre toga rekao da HDZ ”zaudara na Udbu”, a za oca Andreja Plenkovića, koji je nedavno umro, očito je ocenio da je bio doušnik Udbe.

Komentarišući najavu Plenkovića da će ga Vlada od sada bojkotovati u svakom smislu, Milanović je rekao da mu je čast što ga takva ekipa bojkotuje.

"Nažalost, došlo je do toga da sam ih morao nazvati bandom, što i jesu i za to su i osuđeni", rekao je Milanović novinarima nakon obilaska izložbi u galeriji Klovićevi dvori.

Svesti generale na pudlice, to mogu samo UDBA, HDZ i Plenković, dodao je Milanović

Kurir.rs/Večernje novosti/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track