OSUĐENA MAJKA IZ DVORA KOJA JE 2 GODINE ZLOSTAVLJALA SINA: Tukla ga i pretila mu da će ga zaklati na spavanju
Foto: Shutterstock

hrvatska

OSUĐENA MAJKA IZ DVORA KOJA JE 2 GODINE ZLOSTAVLJALA SINA: Tukla ga i pretila mu da će ga zaklati na spavanju

Hrvatska -

Sudskom nagodbom tužilaštva i advokata, majka iz Dvora osuđena je zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja svog maloletnog deteta na 10 meseci zatvora, ali će ta kazna biti preinačena u društveno-koristan rad, odlučio je Opštinski sud u Sisku.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je ova majka dete koje je tada imalo tek 14 godina zlostavljala od 2019. do 2021. godine. Često je bila u alkoholisanom stanju, a nije se libila da mu kaže da je nesposoban, da je glup, da mu j**e poreklo, a pred njim je verbalno napadala i njegova oca. U nekoliko navrata izudarala ga je po glavi i nogama.

Jadno dete bežalo je od kuće i nije želelo da živi sa njom u istom domaćinstvu. Tu, nažalost, nije bio kraj strahotama. U nekoliko navrata je ničim izazvana sinu govorila da će ga zaklati na spavanju, a na isti način pretila je i detetovom ocu, piše Jutarnji.

Tužilaštvo ju je teretilo i zbog dvostruke pretnje ubistvom bliskim osobama, kao i za zlostavljanje deteta, pa joj je izrečena jedinstvena kazna zbog svih zločina. Majka će morati platiti troškove psihijatrijskog veštačenja, kao i sudske troškove.

Sud nije dodatno obrazlagao svoju presudu budući da je ona rezultat nagodbe stranaka u postupku.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track