NE SEĆA SE DA JE BRUTALNO IZBO BIVŠU PARTNERKU U PRODAVNICI: Osumnjičeni za ubistvo joj pretio, ponižavao i spavao sa nožem
Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

split

NE SEĆA SE DA JE BRUTALNO IZBO BIVŠU PARTNERKU U PRODAVNICI: Osumnjičeni za ubistvo joj pretio, ponižavao i spavao sa nožem

Hrvatska -

Željko Đ. koji je optužen za teško ubistvo partnerke u prodavnici jednog velikog trgovačkog lanca kaže da se ne seća kako ju je izbo.

Željko Đ. optužen je da je u novembru prošle godine ušao u prodavnicu u Splitu, pripao 44-godišnjoj ženi i nožem dugim 18 cm zadao joj 20 rana od kojih su kobni bili ubodi u srce i pluća.

On je pred sudom rekao da se ne seća događaja ali da veruje da je kriv ako je u zatvoru i u sudnici.

Njega terete da je bio svestan da višestrukim ubadanjem nanosi teške bolove i patnje žrtvi i da je želio njenu smrt jer je prestao sa ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke.

Žena je ubrzo potom preminulau splitskom KBC-u.

Kako se navodi u optužnici čije delove prenose hrvatski mediji, Željko Đ. je svoju vanbračnu partnerku ponižavao, novčano iskorišćavao, vređao, svađao se s njom i pretio da će je ubiti ako ga napusti.

U više navrata je na nju nasrtao nožem, optuživao je da krade na radnom mestu zbog čega se ona na kraju sa zajedničkim detetom odselila kod roditelja.

Koleginice pokojnice koje su svedočile na sudu rekle su da je Željko duže vreme progonio bivšu, kao i da im je žena rekla da joj je pretio da će ubiti sebe i sina.

"Jednom je ispričala i da je spavao s nožem ispod jastuka, a da to što joj je govorio ne bi govorio ni psu", rekla je kolegica s kojom je žrtva radila na dan zločina.

"Rekla mi je da nosi sestrine pantalone jer joj ne dopušta da dođe po odeću", rekla je druga žena koja je pomoćnik poslovođe u prodavnici.

Ako bude osuđen, Željko Đ. bi mogao da dobije zatvorsku kaznu do 40 godina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track