BIZARNO PREDAVANJE Razredna naredila učenici sedmog razreda da se drži Božjih zapovesti i prestane odećom da dekoncentriše dečake?
Foto: Profimedia

dolina neretve

BIZARNO PREDAVANJE Razredna naredila učenici sedmog razreda da se drži Božjih zapovesti i prestane odećom da dekoncentriše dečake?

Hrvatska -


Psihološkinja Volga Švorinić je na Fejsbuku podelila priču iz jedne škole u dolini Neretve.

Ugledna klinička psihološkinja i psihoterapeutkinja Volga Švorinić podelila je na Fejsbuku situaciju u kojoj se našla jedna 14-godišnjakinja, koja joj se obratila za pomoć.

Radi se o učenici sedmog razreda u osnovnoj školi u dolini Neretve, gde je razredna održala predavanje o tome kako devojčice treba da se oblače u svom uzrastu i, između ostalog, upozorila učenice da "ne dekoncentrišu" dečake koje "drmaju hormoni" i poštuju Božje zapovesti.

Razredna je devojčicama detaljno objasnila koje odevne predmete smeju da nose, a koje ne. Za devojčice, navela je, nema kratkih pantalona, dresova, otkrivenih ramena, uske odeće, dok dečaci u školu mogu u bermudama i potkošuljama.

Nakon navođenja propisane odeće, razredna - koja ne predaje veronauku - održala je devojčicama u prisustvu dečaka predavanje o samopoštovanju koje se potvrđuje skrivanjem "ženskih atributa" i poštovanjem Božje zapovesti "ne čini preljube".

Uz to, devojčice, smatra razredna, moraju da vode računa o dečacima, da ih svojim odevanjem i ponašanjem ne uznemiravaju i ne dekoncentrišu i moraju da imaju obzira prema dečacima jer njih "drmaju" hormoni.

Epilog svega je da devojčica koja se obratila Švorinić "trpu noćne more", a Švorinić je njenu priču podelila sa hrvatskom javnosti uz poziv da se prekinu ovakve poruke. "Hoćete li u ime Boga, konačno reći: DOSTA!".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track