POČINJE IZVLAČENJE OLUPINE CESNE Avion je potpuno uništen
Foto: EPA / Antonio Bat

uvišaj je obavljen

POČINJE IZVLAČENJE OLUPINE CESNE Avion je potpuno uništen

Hrvatska -

Na mestu pada Cesne na Broćanskoj kosi traju pripreme za izvlačenja olupine nakon što je juče obavljen uviđaj te su izvučeni posmrtni ostaci svih četvoro poginulih u toj avionskoj nesreći, saznaje se od nadležnih službi.

Načelnik HGSS-a Josip Granić rekao je Hini da je sinoć dogovoreno da će olupinu aviona sa mesta pada izvući vojni helikopter te da će akciju sprovesti policija i vojska.

Glavni istražitelj avionskih nesreća Danko Petrin izdvojio je na mestu nesreće delove aviona na kojima treba obaviti istragu.

- Avion je totalno uništen, pobrinuli smo se da relativno blizu nesreće dobijemo odgovarajući prostor za pregled i analizu onih delova koji mogu dati tražene odgovore, te će se na njima raditi onoliko dugo koliko bude potrebno, rekao je Petrin.

Prerano govoriti o uzrocima, ali vreme je svakako rizik

Na pitanje koji je moguć uzrok pada aviona, rekao je kako je već poznato da su meteorološki uslovi bili "jako složeni" što je predstavljalo "veliki bezbednosni rizik za tako mali avion", ali nije želeo da se upušta "u dalje teze, teorije i nagađanja" dok ne bude imao argumente.

Petrin je potvrdio kako je u dogovoru sa policijom doniet plan da se danas, najverojatnije sa helikopterom izmeste i zbrinu ostaci aviona.

Načelnik HGSS-a Granić osvrnuo se na neke analize objavljene u medijima po kojima je potraga za avionom uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima trajala predugo, nazvavši to nebulozom.

- Dobili smo pohvale stručne javnosti za sprovođenje potrage, HGSS je napravio svoju analizu i ocena je da je "sprovedena jako dobra potraga", a održan je sastanak i sa policijom i sa dvojicom ministara na terenu i zaključak je takođe bio "da je posao obavljen jako kvalitetno, jako dobro'', rekao je.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track