SPLIĆANKA PROLAZNIKE POLIVALA PSEĆOM MOKRAĆOM: Iživljavala se nad sugrađanima i policijom, pa izbegla kaznu zatvora ZBOG OVOGA
Foto: Shutterstock, Damir Dervišagić

bizarni slučaj u DALMACIJI

SPLIĆANKA PROLAZNIKE POLIVALA PSEĆOM MOKRAĆOM: Iživljavala se nad sugrađanima i policijom, pa izbegla kaznu zatvora ZBOG OVOGA

Hrvatska -

Jedna Splićanka (57), 3. maja 2018. godine osuđena je na 15 dana uslovne zatvorske kazne zbog narušavanja javnog reda i mira na izrazito drzak i neprimeren način zato što je sa svog balkona polivala prolaznike i njihova vozila psećom mokraćom.

Ona je, međutim, izbegla da odsluži kaznu jer je Prekršajni sud u Splitu odbacio njen slučaj zbog zastarelosti.

Ulica Mažuranićevo šetalište u Splitu
Ulica Mažuranićevo šetalište u Splitufoto: Printscreen Google Street View

Bizarni incident, kakav Split ne pamti, dogodio se u aprilu 2018. godine na Mažuranićevom šetalištu kada je, kako prenosi portal dalmacijadanas.hr, Splićanka sa svog balkona dvoje prolaznika i njihov automobil polila psećom mokraćom, a kada je policija došla da interveniše, ona ih je omalovažavala.

- Znate li ko sam ja?! Sram vas bilo, ja poznajem vaše načelnike Marendića i Burića, imaćete sankcije. Štitite moje komšije, koliko su vam dali da me maltretirate?! - histerisala je Splićanka kada je policija stigla na njenu adresu.

Hrvatska Policija
foto: Profimedia

Ona je potom privedena u policijsku stanicu gde je nastavila da preti policajcima uz reči "Jadna je policija koja se iskaljuje nad ženama".

Problematična Splićanka je ekspresno kažnjena sa 15 dana zatvora, na šta je ona 16. maja 2018. uložila žalbu, koja je uvažena tek tri godine kasnije, odnosno u julu prošle godine.

Trebalo je da se održi ponovljeno suđenje, ali je optužba na kraju odbačena zbog zastarelosti.

(Kurir.rs/ Dalmacija danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track