OTAC KOJI JE UBIO SVOJE TROJE DECE OSUĐEN NA 50 GODINA ZATVORA: Stavljao im sedative u kakao
Foto: Facebook Printscreen

maksimalna kazna

OTAC KOJI JE UBIO SVOJE TROJE DECE OSUĐEN NA 50 GODINA ZATVORA: Stavljao im sedative u kakao

Hrvatska -

Harald Kopic (57) priznao je danas krivicu za ubistvo svoje troje dece, i osuđen je na 50 godina zatvora.

Sud je u 14 sati objavio da je Kopic nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora, što je maksimalna zatvorska kazna u Hrvatskoj. Za smrt svakog deteta pojedinačno dobio je po 27 godina.

Kopicu je na zagrebačkom Županijskom sudu danas počelo suđenje iza zatvorenih vrata zbog optužbe da je u septembru prošle godine u stanu ubio svoje troje dece tako što im je rastopio tablete i kakau i pustio im crtani film.

Odluku da suđenje Kopicu ne bude javno sudija Iva Gradiški Lovreček donela je uz saglasnost optuženog, njegove obrane i tužilaštva radi zaštite dostojanstva pokojne dece i njihove majke.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da se optuženi tereti da je 24. septembra prošle godine u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gde je boravio sa svoje troje dece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unapred stvorenom namerom da ih ubije iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena krivična dela".

Veštačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopic bio uračunjiv u trenutku zločina.

Kopic je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena pre nego što se izjasnio o krivici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track