HOROR U ZAGORI Poskok ugrizao ženu pred kućom, njen sin tvrdi: Ove godine imamo invaziju zmija!
Foto: Shutterstock

hrvatska

HOROR U ZAGORI Poskok ugrizao ženu pred kućom, njen sin tvrdi: Ove godine imamo invaziju zmija!

Hrvatska -

U sinjskom naselju Glavice, 74-godišnju ženu je ispred njene kuće ugrizla zmija otrovnica.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, najverovatnije se radilo o poskoku, najotrovnijoj zmiji u Hrvatskoj, jer je samo desetak minuta posle ugriza početo oticanje, krivljenje čeljusti, povraćanje...

Ekipa Hitne pomoći stigla je u rekordnom roku i ženi pružila prvu pomoć a potom su je prebacili u KBC Split gde je zadržana za infektivnoj.

Sin žene je za Slobodnu Dalmaciju rekao da je zmija ujela njegovu majku na 10-15 metara od porodične kuće, na prostoru gde parkiraju automobile i gde se često igraju deca.

"Mater je krenula skloniti tu ostavljenu gajbu uz koju je bio i nekakav najlon. U trenutku kada ih je krenula uzeti zmija ju je ugrizla. Odmah smo pozvali hitnu pomoć koji su je odvezli u bolnicu gde se i sada nalazi. Dali su joj serum protiv zmijskog otrova i stanje joj je sada dobro", rekao je on.

Sin tvrdi da su se na tom prostoru svega 10-15 minuta pre igrala deca.

"Niko od nas nije iznenađen što se otrovnica našla u samom naselju, između porodičnih kuća. Na putu kroz selo može se videti nekoliko pregaženih zmija, a poslednjih dana dok se vozi redovno nam zmije prelaze preko puta. Kao da je ove godine posebna invazija", rekao je on.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track