TEŠKO BOLESNOM MLADIĆU IZ KARLOVCA UKRALI VELIKU SVOTU NOVCA Prevara trajala mesecima
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

užas

TEŠKO BOLESNOM MLADIĆU IZ KARLOVCA UKRALI VELIKU SVOTU NOVCA Prevara trajala mesecima

Hrvatska -

Zbog više krivičnih dela karlovačka policija je uhapsila dvojicu muškaraca, 30-godišnjaka i njegovog 10 godina mlađeg kompanjona. Oni su iskoristili bespomoćnost i poverenje teško bolesnog 21-godišnjeg dečka, pa su mu za deset meseci ukrali višedesetina hiljada evra, saopštila je PU karlovačka.

Prvo mu je 30-godišnjak ukrao bankovnu karticu, pa mu je u više navrata od 2. oktobra 2020. godine do 4. avgusta sledeće godine podizao novac sa računa i izvršavao razna plaćanja.

- Tokom istrage, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja su 30-godišnjak i 20-godišnjak zajedno počinili krivično delo novčane prevare i lažiranja isprava. U periodu od 16. juna do 26. jula 2021. godine u cilju prisvajanja nezakonite imovinske koristi, a koristeći prethodno otuđenu debitnu karticu, više puta su uneli PIN kod tekućeg računa 21-godišnjaka, pa su na taj način u više navrata podigli novac s bankomata. Takođe su u više navrata izvršili i plaćanje preko POS uređaja kao i karticom, navodi karlovačka policija, prenosi Slobodna Dalmacija.

Navedeni muškarci se takođe sumnjiče da su 21-godišnjaka obmanuli da stavi otisak prsta i overi naloge za isplatu novca sa njegovog tekućeg računa, pa su na isti način overi zahtev za zatvaranje tekućeg računa.

Ovim krivičnim delima počinjena je ukupna materijalna šteta od više desetina hiljada evra. Muškarci su po okončanju istrage predati pritvorskom nadzorniku.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track