POŽAR KOD HVARA Gori borova šuma, rastinje i trava; gust dim nad uvalom Vlaka; vatrogascima u pomoć stigli kanaderi VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

nema opasnosti za ljude

POŽAR KOD HVARA Gori borova šuma, rastinje i trava; gust dim nad uvalom Vlaka; vatrogascima u pomoć stigli kanaderi VIDEO

Hrvatska -

Na Paklenim otocima na Hvaru jutros je buknuo šumski požar koji trenutno gase dva kanadera, javljaju hrvatski mediji pozivajući se na izjave vatrogasaca.

Požar je izbio na Sv. Klementu, a prva dojava o požaru vatrogascima je stigla nešto pre 9 sati. Gori gusta borova šuma, nisko raslinje i trava.

Na terenu je 25 članova iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Hvar, koji su do požarišta zajedno s prenosnim pumpama prebačeni gumenjakom Nautičkog centra Hvar.

Vatra je visoko u brdu, reč je o teško pristupačnom terenu, zbog čega su ubrzo nakon izbijanja požara vatrogascima u pomoć priskočila dva kanadera, rekao je Hini dežurni u DVD-u Hvar.

Procenjuje se da je izgorelo oko tri hektara šume i niskog rastinja a opasnosti po ljude i objekte nema

Uvala Vlaka, na ostrvu Sv. Klement, tradicionalno je hvarsko izletište sa više restorana u malenom naselju gde postoji i crkva iz 14. veka. posvećena sv. Klementu.

Na ovom ostrvu nalaze se i rimski i ilirski lokaliteti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja