DRAMATIČNI SNIMAK IZ OKOLINE ŠIBENIKA Porodicu Trokić od pomahnitale vatrene stihije spasao kanader! VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/Morski.hr

zavladala panika

DRAMATIČNI SNIMAK IZ OKOLINE ŠIBENIKA Porodicu Trokić od pomahnitale vatrene stihije spasao kanader! VIDEO

Hrvatska -

Među stanovnicima Zatona i Rasline, mesta u neposrednoj blizini Šibenika gde je situacija najteža, zavladala je panika. Deo meštana pokušao je da se evakuiše, a deo je ostao da brani kuće.

Iz Zatona stiže dramatičan snimak porodice Trokić koja je spašavala svoju imovinu; kuću, masline i vinograd.

- U jednom trenutku našli smo se u potpunom vatrenom okruženju. Gotovo da nije bilo strane gde smo mogli da pobegnemo. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će da gori. Da ne nastradamo, spasio nas je kanader koji je u zadnji čas sipao vodu na vatrenu liniju koja je zapretila i nama lično. Zahvaljujući njima, sad smo živi - kaže Damir Trokić, prenosi Morski.hr.

Na požaru kod Zatona ukupno je angažovano 210 vatrogasaca sa 54 vozila. Dodatne su snage, navodi HVZ, stigle iz Primorsko-goranske županije sa 22 vatrogasca i 6 vozila, Ličko-senjske županije sa 13 vatrogasaca i 5 vozila te iz Splitsko-dalmatinske županije sa 9 vatrogasaca i 4 vozila.

Prema rečima Darka Dukića, požar se nošen vetrom brzo proširio među kuće Zatona i Rasline zbog čega je određeni deo objekata nagorio.

- Vatrogasci rade na lokalizaciji požara, ali gusta vegetacija i snažan vetar koji menja smer otežavaju njegovo gašenje - kazao je Dukić.

Kurir.rs/Večernji list/Morski.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track