TOPLOTNI TALAS IZ AFRIKE STIŽE U HRVATSKU Svakim danom biće sve paklenije, stižu vrućine koje utiču na zdravlje
Foto: Shutterstock

treba izdržati

TOPLOTNI TALAS IZ AFRIKE STIŽE U HRVATSKU Svakim danom biće sve paklenije, stižu vrućine koje utiču na zdravlje

Hrvatska -

Ciklon koji stiže na vrata Portugala sa svoje južne strane povlači veoma topao afrički vazduh prema zapadu Evrope, javlja RTL. U narednim danima sve se premešta prema istoku Evrope.

Ipak, pre nego što stigne očekuju se dva nešto manje topla dana, posebno na kopnu.

Tako da je početak ove nedelje u Hrvatskoj prijatan sa svežim jutrom u unutrašnjosti uz temperature od 13 do 17 stepeni i slabim severcem. Na primorju su jutra topla sa temperaturama od 23 do 25.

30 u hladu

U centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj drugi deo ponedeljka biće sunčan, ali umereno vetrovit. Duvaće severac i doneti prijatnost do maksimalnih 30 stepeni u hladu. Na istoku će biti ponekih oblaka koji neće kvariti dojam sunčanog vremena.

U Dalmaciji i tamošnjoj unutrašnjosti potpuno vedro, dok će severozapadni i zapadni vetar doneti blago osveženje. I na severnom Jadranu, i u gorju vedro. Bura će oslabiti. Najviše temperature biće od 33 na Kvarneru, do 28 u Gorskom kotaru i Lici.

Iz dana u dan sve toplije

Ostatak nedelje svakim danom će donositi sve toplije vreme. U unutrašnjosti, od sredine nedelje, stižu vrućine koje će uticati na zdravlje. Za vikend, uz južni vetar, temperature idu iznad 35 stepeni. Pritom, u četvrtak postoji veća verovatnost za popodnevno nevreme na zapadu, a u noći na petak i na istoku.

U Primorju jaka bura u utorak prepodne, nakon čega sledi vrućina cele nedelje, uz blagi porast i dnevne i noćne temperature prema vikendu. Pred kraj nedelje očekuje se poneki tamni oblak uz pljusak.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track