PIROMANKA HARALA POREČOM Hrvatica zapalila dva automobila, ali tu nije stala: Stradale biljke, fasada zgrade...
Foto: Shutterstock

hrvatska

PIROMANKA HARALA POREČOM Hrvatica zapalila dva automobila, ali tu nije stala: Stradale biljke, fasada zgrade...

Hrvatska -

Hrvatski policijski službenici prijavili su ženu zbog sumnje da je zapalila dva vozila, oštetila fasadu i uništila biljke koje su bile deo naučnog istraživanja.

Porečka policija završila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnja hrvatska državljanka počinila pet krivičnih dela oštećenja tuđih stvari.

Policija je utvrdila da je 35-godišnja žena u dva navrata palila vozila, kao i da je u tri navrata oštetila prostorije pravnog lica iz Poreča.

Osumnjičena je prvi požar podmetnula 20. aprila kada je u ulici Masa Lombarda u Poreču, a zatim bacila zapaljivu smesu na automobil marke "ford fokus" splitske registarske oznake, a zatim smesu zapalila upaljačem. Vatra se proširila i zahvatila susedni automobil "ford fijesta", registarskih oznaka Pula. Materijalna šteta pričinjena splitskom pravnom licu i 73-godišnjem vlasniku "fijeste" procenjuje se na desetine hiljada kuna.

Nedelju dana kasnije, 28. aprila, osumnjičena je tokom noći u istoj ulici ponovo bacila zapaljivu smesu na automobil "reno" splitskih registarskih oznaka, a zatim je upaljačem zapalila. Materijalna šteta pričinjena 29-godišnjem vlasniku još nije utvrđena.

Nakon toga, u periodu od 23. do 24. maja, osumnjičena je ušla u plastenik u ulici Karla Huguesa u Poreču i uništila stabljike masline koje su bile deo naučnog istraživanja tridesetogodišnjaka. Zbog toga je pravna osoba iz Zagreba pretrpela materijalnu štetu od više hiljada kuna.

Međutim, ni tu se osumnjičena nije zaustavila, pa je u noći 12. na 13. jun zapalila sadnice u dva plastenika u kojima je tridesetogodišnjakinja vršila istraživanja, a zatim na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise.

Krajem istog meseca, u noći sa 28. na 29. jun, 35-godišnjakinja je ponovo ispisala na fasadi razne natpise i na taj način oštetila pravno lice za nekoliko hiljada kuna.

Protiv osumnjičene policija će podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužiocu u redovnom postupku.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track