BESKUĆNIK DEMOLIRAO AUTOMOBIL CENTRA ZA BESKUĆNIKE: Nije mi žao! Tamo vlada kriminal, bilo bi mi žao da nisam to uradio
Foto: Jean-Marc Pierard / Alamy / Alamy / Profimedia

incident

BESKUĆNIK DEMOLIRAO AUTOMOBIL CENTRA ZA BESKUĆNIKE: Nije mi žao! Tamo vlada kriminal, bilo bi mi žao da nisam to uradio

Hrvatska -

Beskućnik, nezadovoljan radom Udruženja Milosrđe - Centar za beskućnike u Karlovcu, motkom je u potpunosti demolirao službenu Škodu udruđenja.

Kako piše KAportal, beskućnik je razbio auto 20. maja u dvorištu Centra, a sada je protiv njega podignuta optužnica.

Muškarac je do sada osuđivan zbog više kaznenih dela pa tužilaštvo za njega traži kaznu zatvora u trajanju od šest meseci.

Muškarac je motkom ulubio haubu, razbio levo bočno vetrobransko staklo, oštetio prednje vetrobransko staklo, oštetio i udubio te sastrugao leva bočna vrata, razbio zadnje vetrobransko staklo, udubio krov, razbio vjtrobransko staklo na zadnjim desnim i prednjim bočnim vratima. Ukratko, izazvao štetu od 15.000 kuna.

Osumnjičeni je priznao da je rasturio automobil i naveo da je uzeo pravdu u svoje ruke.

Rekao je da je hteo da se neke stvari vide i da je zato uništio auto udruženja. Smatra da određeni čovek ne bi trebalo da bude u Centru za beskućnike i ima tolika prava jer, kako kaže, niko ne proverava šta se tamo događa.

Muškarac kaže da je svojim činom hteo da pokaže bes i ljutnju, odnosno nezadovoljstvo i nepravilnosti koje se odvijaju u Centru.

"Htio sam da skrenem pažnju iako postupak nije normalan. U udruženju je kriminal, tamo su prijavljeni korisnici koji su inače zaposleni i koji tamo žive", rekao je on.

Auto je video u dvorištu, uzeo je motku i dve cigle, razbio šoferšajbnu pa otišao do vatgrogasaca i rekao im da pozovu policiju. Onda se vratio i demolirao automobil.

Na pitanje da li mu je žao zbog toga što je uradio, osumnjičeni je rekao da bi mu bilo žao da to nije učinio.

Kurir.rs/KAportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track