IZNAJMILA GARSONJERU U ZAGREBU I MAMILA ŽENE: Nudila im posebne usluge, policija je uhvatila u prevari! EVO ŠTA SE DESILO (FOTO)
Foto: DIRH

IZNAJMILA GARSONJERU U ZAGREBU I MAMILA ŽENE: Nudila im posebne usluge, policija je uhvatila u prevari! EVO ŠTA SE DESILO (FOTO)

Hrvatska -

Inspekcija i policija su nakon više meseci pripreme sproveli akciju u kojoj su ulovili strankinju koja je u jednoj iznajmljenoj garsonjeri u Zagrebu nudila usluge ‘povećanja usana hijaluronskim filerima’.

U akciji su učestvovali inspektori Državnog inspektorata, tržišni inspektori i inspektori rada u području radnih odnosa i policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova.

1 / 4 Foto: DIRH

Utvrdili su da je strankinja obavljala delatnost za koju nije registrovana. Zbog tog prekršaja su joj izdali prekršajni nalog u iznosu od 10.000 kuna. Osim toga su joj izrekli meru zabrane obavljanja neregistrovane delatnosti.

Oduzeli proizvode, izrekli kaznu

“Kako je zatečena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog porekla (hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici i sl.) koji su bili namenjeni za "tretmane povećanja usana", isti su proizvodi i oduzeti”, javlja Državni inspektorat Hrvatske.

Osim toga, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno dobila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Hrvatskoj, inspekcija rada joj je izdala prekršajni nalog od 7.000 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima.

(Kurir.rs/Telegram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja