LEŠ ŽENE BACIO U BUNAR, ZATRPAO GA, PA PRISVOJIO STAN: Policija rešila misteriju staru 11 godina, javnost u šoku!
Foto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

zločin koji je potresao sve

LEŠ ŽENE BACIO U BUNAR, ZATRPAO GA, PA PRISVOJIO STAN: Policija rešila misteriju staru 11 godina, javnost u šoku!

Hrvatska -

Hrvatska policija razrešila je slučaj star 11 godina i otkrila da je žena, za koju se sumnjalo da je nestala, zapravo ubijena.

Naime, u oktobru 2011. godine, tada 76-godišnja penzionerka Slavojka Senišin, nestala je pod nepoznatim okolnostima na području Trešnjevke gde je i živela i imala stan.

Skoro tačno 11 godina kasnije, misterija njenog nestanka otkriće neverovatan zločin koji bi mogao ući u anale hrvatske kriminalistike.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji, nakon dugotrajne i vrlo zahtevne istrage, kriminalisti zagrebačke policije danas su podneli prijavu za ubistvo Slavojke Senišin i uhapsili osobu koju sumnjiče za njeno ubistvo.

Navodno je reč o njenom prvom komšiji koji se, vrlo brzo nakon nestanka prenzionerke, sa svojom porodicom uselio u njen stan i od tada tamo žive.

Jutarnji prenosi da su navodni ubica i njegova žrtva godinama živeli u kući koja je imala dva stana. Međutim, nakon nestanka, navodni ubica, koji je u stanu živeo sa suprugom, dvoje dece i ocem, jednostavno se "proširio" i na stan nestale Senišin.

To je učinio, kako navodno stoji u zemljišnim knjigama, temeljem Ugovora o kupoprodaji koji je pokazao sudu, i u kojem je naveo da je 2005. godine, dakle pet godina pre njenog nestanka, od Senišin kupio stan.

Na osnovu tog Ugovora, za koji policija sumnja da je falsifikovan, navodni ubica je 2016. zatražio uknjižbu na stanu nestale žene. Međutim, faktičko preuzimanje stana, tvrde komšije, dogodilo se skoro odmah nakon njenog misterioznog nestanka.

- Ona je samo nestala, a ljudima je bilo čudno da je on zauzeo čitavu kuću, odnosno da se proširio na njen stan, premda njih dvoje nisu bili u dobrim odnosima, rekle su za Jutarnji komšije.

- Ma čim je nestala, on je drugi dan počeo da preuređuje kuću. Iskreno, svima nam je to bilo jako čudno. Svi smo znali da nešto nije u redu , dodali su.

Novinari su u kući danas zatekli starijeg muškarca koji je otac osumnjčenog koji nije želeo da daje izjave.

Oglasila se i policija

Policija je ovim povodom izdala saopštenje u kojem se navodi da su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u saradnji s policijski službenicima Uprave kriminalističke policije, Službe opšteg kriminaliteta i u korordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Zagrebu dovršili kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnih dela „Teško ubistvo”, “Falsifikovanje isprave” i ”Overavanje neistinitog sadržaja” na štetu državljanke Republike Hrvatske.

- Sumnja se da je zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. oktobra do 5. novembra 2011. godine, na zasad tačno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protivpravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najverovatnije na adresi stanovanja, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njene dobi. Potom je telo zamotao u tepih, prevezao ga na adresu na širem području Zagrebačke županije gde posjeduje vikend kuću. Zamotano telo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mesto gde se nalazio bunar, navodi se u saopštenju.

Budući da prvobitno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva krivičnog dela, članovi porodice su 2011. godine prijavili njen nestanak, dok sprovedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gde se oštećena nalazi.

- Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičeni je s ciljem protivpravnog prisvajanja stana oštećene, falsifikovao i overio dokumentaciju o kupovini stana, a sa kojom je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. Tokom sprovođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dve godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinilac navedenih krivičnih dela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem,, ističu u policiji.

Kako dalje ističu, dat je nalog za pretragu imanja osumnjičenog, te je prekopano dvorište i pronađen bunar koji je osumnjičeni ranije zatrpao, kako bi prikrio mesto gde je bacio telo oštećene.

- Unazad dva dana sprovedeno je iskopavanje bunara, gde je juče, 22. septembra, na dubini od sedam metara, pronađeno telo za koje se sumnja da je telo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu telo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su krivičnu prijavu podneli Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track